چرا ما از بوی باد معده خودمان خوشمان می آید، ولی از دیگران نه؟
به گزارش وبلاگ آریابلاگ، شاید از این واقعیت مطلع نباشید، اما بدن شما تا 25 بار در روز، ازجمله 3 تا 5 بار در طول خواب، گاز معده دفع می نماید. اما آیا تا به حال به این فکر نموده اید که چرا باد شکم خودمان را دوست داریم و باد معده دیگران برایمان ناخوشایند و چندش آور است؟
رها کردن گاز روده اصلا بد نیست
شاید برایتان پیش آمده باشد که در فضای بسته ای مثل ماشین به طور تصادفی گاز معده تان را رها نموده باشید و دوستانتان که کنارتان بوده اند سریعا شیشه ها را پایین کشیده اند، اما شما پیش خودتان فکر نموده اید: اصلا هم بوی بدی ندارد.
این موضوع ما را به این سؤال همیشگی می رساند: چرا وقتی دیگران نفخ معده خود را رها می نمایند برای ما ناخوشایند است، اما با باد معده خودمان مسئله ای نداریم و گاهی حتی از آن لذت می بریم؟
متأسفانه، هیچ مطالعه ای به طور خاص بر روی این جنبه از گوارش انجام نشده است. با این حال، بعضی از نظریه ها می توانند روشن نمایند که چرا ممکن است بوی باد معده خود را قابل تحمل یا حتی مجذوب کننده بدانیم.
هر چه بیشتر با چیزی آشنا شویم، بیشتر از آن خوشمان می آید
یک شرح قابل قبول این است که ما تمایل داریم به بوی خودمان عادت کنیم. به عبارت دیگر، به گفته دکتر لورِتا برونینگ، متخصص شیمی مغز و رفتار اجتماعی پستانداران، از آنجایی که ما به طور منظم گاز روده دفع می کنیم (به طور میانه حدود نیم لیتر در روز)، به بوی آن عادت نموده ایم.
او می گوید: در طبیعت، بقا به توانایی شما در تشخیص بو های دیگر بستگی دارد، بنابراین تمایل دارید بوی خود را نادیده بگیرید.، اما اگر نتوانید بوی خود را تحمل کنید، همه این حدس و گمان ها موضوعیت خود را از دست می دهند. در این صورت، احتمالا غذایی که مصرف می کنید مقصر است و ممکن است زمان آن رسیده باشد که تغییراتی را در رژیم غذایی خود اعمال کنید. تریسی لاکوود متخصص تغذیه شرح می دهد که گاز معده صرفا نتیجه متابولیسم باکتریایی یا ارگانیسم است، که اساسا محصول جانبی هضم است.
بسته به میکروبیوتای روده و فلور میکروبی روده بزرگ، گاز معده شما می تواند تند یا بی بو باشد
اولین قدمی که می توانید بردارید این است که مصرف غذا های سرشار از سولفات را کاهش دهید؛ ترکیبی که به خوبی در روده کوچک جذب نمی گردد و معمولا در سبزیجات چلیپایی مانند کلم، کلم بروکلی، کلم بروکسل و آجیل یافت می گردد. لاکوود پیشنهاد می نماید که مصرف این غذا ها در مقادیر کمتر می تواند احتمال فراوری گاز روده بدبو را کاهش دهد.
منبع: روزیاتو
منبع: فرارو