چرا باید پروبیوتیک مصرف کنیم؟
به گزارش وبلاگ آریابلاگ، چرا باید پروبیوتیک مصرف کنیم؟ تحقیقات نشان می دهد پروبیوتیک ها از طریق مکانیزم های مختلف تاثیرات قابل توجهی روی سلامت دارند. باوجود این، بسیاری از مردم ما همچنان نسبت به مزایای استفاده از غذا های فراسودمند آگاهی کافی ندارند. به همین دلیل تصمیم گرفتیم با دکتر مریم تاج آبادی ابراهیمی، رئیس انجمن پروبیوتیک و غذا های فراسودمند به مصاحبه بنشینیم تا با این محصولات بیشتر آشنا شویم.
وبلاگ آریابلاگ| چند سالی است که به استفاده از محصولات غذایی فراسودمند و بویژه پرو بیوتیک ها توصیه می شود؛ محصولات غذایی و بویژه محصولات لبنی پروبیوتیک که از طریق جایگزینی یا مستقر شدن در بخشی از بدن ما (بویژه در دستگاه گوارش) تغییراتی ایجاد می کند که باعث اعمال اثرات مفید همچون مهار بیماری های مختلف، کنترل سرطان و تعدیل سیستم ایمنی بدن می شود.
تحقیقات نشان می دهد پروبیوتیک ها از طریق مکانیزم های مختلف تاثیرات قابل توجهی روی سلامت دارند. باوجود این، بسکمک از مردم ما همچنان نسبت به مزایای استفاده از غذا های فراسودمند آگاهی کافی ندارند. به همین دلیل تصمیم گرفتیم با دکتر مریم تاج آبادی ابراهیمی، رئیس انجمن پروبیوتیک و غذا های فراسودمند به گفتگو بنشینیم تا با این محصولات بیشتر آشنا شویم.
غذا های فراسودمند یا غذا دارو ها شبیه غذا های متعارف و معمولی است که علاوه بر خواص معمول و تولید انرژی در یک ماده غذایی، باعث ارتقای سلامت مصرف کننده نیز می شود. غذای فراسودمند طبیعی یا فرآوری شده، غذایی است که ترکیبات سلامت بخش به آن اضافه شده و ترکیبات مضر آن حذف شده است.
این محصولات موجب بهبود عملکرد جسمی و ذهنی شده و به میزان زیادی ریسک ابتلا به بیماری های زمینه ای را کاهش می دهد.
یکی از رایج ترین محصولات غذایی فراسودمند غذا های حاوی پروبیوتیک است.
این محصولات با تقویت سیستم ایمنی بدن، اثرات ضدالتهابی، ویژگی های آنتی اکسیدانی و سم زدایی سبب ارتقای سطح سلامت می شود. غذا های فراسودمند می تواند به شکل پودر یا خوراکی هایی در قالب غذا وارد بازار شود که بیشتر حاوی پروبیوتیک ها، رنگدانه های طبیعی مفید مانند لیکوپن و کاروتنوئید، امگا 3 و 6 و فیبر های گیاهی اند.
بدن انسان شامل چیزی حدود یک کیلو و نیم (بیشتر از وزن مغز انسان!) باکتری پروبیوتیک است. این باکتری های زنده به شما کمک می کنند، اما تا زمانی که شما هم به آن ها کمک کنید. 2 راه برای حفظ و افزایش باکتری های مفید وجود دارد؛ استفاده از محصولات غذایی دارای پروبیوتیک و قرص. برخی از فواید پروبیوتیک عبارت است از:
- ارتقا سیستم ایمنی بدن
- جبران آسیب های آنتی بیوتیک ها به بدن
- کاهش التهاب روده در اثر جراجی
- افزایش توانایی هضم غذا
- بهبود حساسیت به لاکتوز
- افزایش سلامت کلی رحم
- شادابی پوست
- کاهش افسردگی
- کمک به جذب بهتر ویتامین B
با این حال همه نمی دانند که چطور از مزایای پروبیوتیک ها بهره مند شوند. برای کسانی که می خواهند به طور طبیعی از پروبیوتیک استفاده کنند و مواد غذایی طبیعی را به کپسول و قرص پروبیوتیک ترجیح می دهند، ما در اینجا لیستی از غذاهای دارای پروبیوتیک را معرفی کرده ایم.
یکی از بهترین غذا های دارای پروبیوتیک ماست سنتی است. هنگام خرید ماست پروبیوتیک به دنبال ماست های سنتی، ماست پروبیوتیک مخصوص و ماست شیر بز باشید! شیر بز منبع خوبی برای پروتئین، ویتامین و مواد معدنی است، هضم آن راحت تر است و کمتر از شیر گاو، در افراد ایجاد آلرژی می کند. ماست بز مقدار زیادی انواع پروبیوتیک مانند ترموفیلوس (Thermophillus) بیفودوس (Bifudus) و بولگاریکوس (Bulgaricus) دارد و می توان به آن پروبیوتیک های اضافه را هم افزود.
دقت کنید که همیشه برچسبت محتویات تشکیل دهنده را بخوانید. هیچ کدام از ماست ها یکسان تهیه نشده اند. خیلی از برند های معروف دارای میزان بالایی نشاسته، شیرین کننده های مصنوعی و طمع دهنده های مصنوعی هستند و مصرف بیش از یک حد مشخصی از آن ها خطرناک است. ماستی را استفاده کنید که عاری از این مواد باشد یا از این مواد بسیار کم در آن استفاده شده باشد.
نه هر نوع شیر، فقط شیر هایی که با پروبیوتیک غنی شده اند. شما می توانید در میان محصولات برند های تولید کننده لبنیات، شیر حاوی پروبیوتیک پیدا کنید.
مانند شیر پروبیوتیک دار، پنیر دارای پروبیوتیک هم در بازار وجود دارد. پنیر گودا، پنیر چدار، پنیر موتزارلا و برخی پنیر های پاستوریزه مثل پنیر لاکتیکی جزو لبنیاتی هستند که پروبیوتیک دارند.
نوعی لبنیات تخمیر شده است که ظاهری شبیه ماست دارد می توان آن را با شیر گاو یا شیر بز تهیه کرد. با افزودن قارچ کفیر به شیر و محصولات لبنی طی فرایندی خاص، نوشیدنی کفیر، دوغ کفیر، و ماست کفیر تهیه می شود که دارای میزان بسیار بالایی پروبیوتیک است. کفیر همچنین منبع خوبی برای تامین آنتی اکسیدان است و از قرن ها پیش مورد استفاده بوده است. خیلی راحت می توان محصولات دارای کفیر را از سوپر مارکت ها خرید یا اینکه با خرید پودر قارچ کفیر، در منزل کفیر خانگی سالم تولید کرد و از فواید آن بهره مند شد.
ظاهری شبیه به ترشی کلم دارد که با کلم سفید درست شده باشد. کلم ترش در اصل از چین آمده و به اروپا و دیگر نقاط دنیا رسیده است و طعم بسیار خوبی دارد. اما علاوه بر خوشمزگی، دارای مقدار زیادی باکتری مفید، ویتامین B، ویتامین C، ویتامین K، کلسیوم، منیزیوم، فولات، آهنر، پتاسیوم، و روی است! فیبر و پروبیوتیک کلم ترش فرایند هضم را بهبود می دهند و از بسکمک از بیماری های گوارشی پیشگیری می کنند. کلم ترش را با خیلی از غذاها مثل گوشت، سوسیس، کالباس و انواع سالاد می خورند. می توانید با کمی مطالعه دستور تهیه کلم ترش یا Sauerkraut را پیدا کنید و کلم ترش خانگی خودتان را تهیه کنید.
خود شکلات به تنهایی دارای پروبیوتیک نیست، اما محققان پی برده اند که شکلات به حمل و جذب پروبیوتیک در بدن کمک می کند! اما چطور؟ شکلات دارک به این باکتری های زنده کمک می کند تا از PH قوی دستگاه گوارش جان سالم به در ببرند و خود را به روده برسانند. به دلیل این قابلیت محافظت کننده شکلات، پروبیوتیک ها را می توانند به شکلات های بسیار با کیفیت یا شیر شکلات اضافه کنند. این قابلیت یکی از چندین ویژگی منحصربه فرد شکلات است.
باور کنید یا نه، ترشیجات دارای پروبیوتیک هستند! البته منظورمان لواشک و آلو نیست، بلکه ترشی های خانگی مثل خیارشور و ترشی کلم یا هر سبزیجات دیگر است.
یکی از معروف ترین خوراکی های آسیای شرقی که به تمام دنیا رسیده است. کمیچی هم نوعی ترشی کلم است که به شدت ادویه دار و مزه دار شده است. کیمچی در اصل متعلق به کره است و در کنار غذای اصلی خورده می شود. دارای میزان قابل توجهی باکتری مفید برای بدن و همچنین ویتامین C، ویتامین B، کلسیوم، آهن، پتاسیوم و فیبر است. اگر می توانید ادویه و فلفل زیاد را تحمل کنید کیمچی را به رژیم غذایی خود اضافه کنید و از فواید و طعم قوی آن لذت ببرید. کیمچی را هم می توانید در رستوران های آسیایی میل کنید و هم در خانه خودتان تهیه کنید.
اگر نمی دانید تمپه چیست، تمپه مانند توفو، یکی از فراورده های سنتی سویا است. این خوراکی ظاهری شبیه به کیک دارد و منبع بسیار خوبی برای پروتئین است. فرایند تخمیر در سویا نیز این ماده غذایی را تبدیل به یک ماده غذایی با ارزش بالا کرده است. بسکمک از گیاه خواران با تمپه آشنا هستند اما متاسفانه در ایران کمی سخت می توان آن را پیدا کرد.
نوشیدنی یا چای کامبوچا یکی از دیگر از محصولات به دست آمده از مخمرها و باکتری ها است. فرایند تهیه چای کامبوچا پیچیده است و نیازمند تجربه و مطالعه روش های گوناگون است، اما غیر ممکن نیست. روشی برای تهیه چای کامبوچا با استفاده از چای کیسه ای وجود دارد که پس از چند روز به شما قارچ قابل تکثیری می دهد که می توانید از آن استفاده کنید.
برای عملکرد دستگاه گوارش به بهترین شکل، رژیم غذایی خود را با افزودن مواد غذایی پروبیوتیک اشبا کنید. در این بین می توانید از یک کپسول پروبیوتیک خوب هم به عنوان مکلمل غذایی استفاده کنید. در بهترین مکمل های پروبیوتیک میزان مناسبی از انواع باکتری های مفید وجود دارد که دستگاه گوارش و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کنند.
منبع: فرادید