چای زردچوبه و خواص آن
به گزارش وبلاگ آریابلاگ، کاهش کلسترول خون، افزایش ایمنی بدن، بهبود گردش خون، روشن شدن رنگ پوست، پیشگیری از ایجاد لخته در اندام های داخلی بدن و تصفیه خون، تنها بخشی از خواص و فواید چای زردچوبه هستند.
خواص چای زردچوبه
زردچوبه ماده ای است که هزاران سال است که هم به عنوان چاشنی آشپزی و هم ادویه دارویی مورد استفاده قرار می گیرد.علاوه بر افزودن رنگ به غذاها، زرد چوبه در حال حاضر عموما به شکل کپسول و قرص یافت می گردد. می توانید این ادویه محبوب را به شکل چای دم نموده آرام بخش هم مصرف کنید و از مزایای بی نظیر آن بهره مند شوید.
چای زردچوبه چیست؟
چای زردچوبه یک نوشیدنی ساخته شده با استفاده از ریشه زرد چوبه و یا پودر زردچوبه است. زردچوبه در یک فنجان آب داغ حل می گردد که به افزایش طعم و مشخصات ماده مغذی محصول نهایی یاری می کند. چای زردچوبه می تواند با مواد دیگری از جمله فلفل، لیمو، عسل، زنجبیل و… ترکیب گردد.آیا زردچوبه برای شما خوب است؟ نوشیدن چای زردچوبه نه تنها راهی ساده و موثر برای اضافه کردن زردچوبه به رژیم غذایی شماست، بلکه خوش مزه است و فواید سلامتی بسیار زیادی دارد.
در قسمت زیر تعدادی از فواید چای زردچوبه و اینکه چرا ممکن است بخواهید آن را به روتین صبح خود اضافه کنید آورده شده است.
7 خاصیت چای زردچوبه
التهاب را کاهش می دهددرد مفصل را کاهش می دهد
از کاهش وزن حمایت می نماید
عملکرد ایمنی بدن را تقویت می نماید
ممکن است ویژگی های مبارزه با سرطان داشته باشد
قند خون را تنظیم می نماید
سطح کلسترول را مدیریت می نماید
کاهش التهاب
کورکومین جزء فعال در زردچوبه است و تصور می گردد که مسئول بسیاری از فواید زردچوبه است. کورکومین دارای خواص ضد التهابی قدرتمندی است و یاری به کاهش علائم التهاب در چندین مطالعه در شرایط آزمایشگاهی را نشان داده است. این جزء نه تنها می تواند تاثیر بزرگی بر کاهش علایم اختلالات ایمنی داشته باشد، بلکه ممکن است به حفاظت در برابر پیشرفت بیماری های مزمن نظیر بیماری قلبی و دیابت هم یاری کند.کاهش درد مفاصل
یکی از فواید عالی چای زردچوبه، توانایی آن برای کاهش درد مفاصل و درمان علائم آرتروز می باشد. علاوه بر اثرات ضد التهاب آن، آنالیز منتشر شده در مجله غذایی دارویی نشان داد که دریافت روزانه 100 میلی گرم عصاره زردچوبه در کاهش درد مفاصل مرتبط با ورم مفاصل موثر بوده است.خوشبختانه منابع زیادی برای استفاده از چای زردچوبه به منظور درمان علائم آرتروز وجود دارد. اغلب با دیگر مواد ضد التهاب مانند زنجبیل، عسل خام یا دارچین ترکیب می گردد.
پشتیبانی از کاهش وزن
بسیاری از مردم از زرد چوبه برای کاهش وزن استفاده می نمایند. با توجه به تحقیقی که در خارج از میلان انجام شد، تزریق کورکومین به افراد مبتلا به سندرم متابولیک منجر به کاهش وزن بیشتر، کاهش چربی شکم و کاهش کل چربی بدن تا 8 درصد شد. از لحاظ تاریخی، چای ریشه زردچوبه هم بعنوان مهارنماینده اشتها استفاده می گردد.افزایش عملکرد ایمنی بدن
افزودن چای زردچوبه به برنامه روزانه می تواند از عملکرد ایمنی سالم پشتیبانی کند تا به دفع عفونت و حمایت از سلامت بهتر یاری کند.در حقیقت، مطالعات نشان می دهند که کورکومین می تواند التهاب را کاهش داده و از استرس اکسیداتیو در برابر بیماری جلوگیری کند. دستور العمل های زیادی برای استفاده از چای زردچوبه به منظور کاهش التهاب و افزایش ایمنی وجود دارد که همه آن ها می توانند اندازه زیادی آنتی اکسیدان به منظور بهینه سازی سلامت کلی فراهم نمایند.
ممکن است به پیشگیری از سرطان یاری کند
اگرچه تحقیقات در خصوص اثرات چای زردچوبه برای پیشگیری از سرطان در انسان ها محدود است، اما مطالعات آزمایشگاهی و مدل های حیوانی نشان می دهد که این چای آرام بخش می تواند دارای خواص قوی مبارزه با سرطان باشد. برای مثال، یک مقاله منتشر شده در ژورنال theAAPS نشان داد که کورکومین می تواند چندین راستا سیگنال دهی سلول را برای کشتن سلول های تومور و کند کردن رشد و توسعه سلول های سرطانی تغییر دهد.با این حال، برای ارزیابی پتانسیل چای زردچوبه در سرطان تحقیقات بیشتری مورد احتیاج است.
تنظیم قند خون
مطالعات نشان می دهد چای زردچوبه به کنترل قند خون یاری می نماید و می تواند سطح قند خون را پایدار نگه دارد. در واقع، یک مطالعه آزمایشگاهی اجرا شده از طریق گروه علوم تغذیه و مواد غذایی در دانشگاه اوبرون نشان داد که کورکومین با تغییر متابولیسم گلوکز در کاهش قند خون موثر است.این امر به طور بالقوه می تواند در دراز مدت در برابر عوارض دیابت هم مفید و موثر باشد.
مدیریت سطح کلسترول
یک نمونه حیوانی که در مجله atherosclerosis منتشر شد نشان داد که مکمل خرگوش ها با زردچوبه، مقدار کلسترول بد را کاهش داده و اکسیداسیون کلسترول را مهار می کند که هر دو این موارد عامل اصلی خطر بیماری های قلبی هستند.به طور مشابه، یک مطالعه اجرا شده در هند هم نشان داد که مصرف کپسول حاوی کورکومین دوبار در روز عملکرد اندوتلیال را بهبود می بخشد و از لحاظ اثربخشی با آتورواستاتین که نوعی داروی مورد استفاده برای درمان سطوح کلسترول بالا و تری گلیسیرید است، قابل مقایسه است.
طرز تهیه چای زردچوبه
دستور العمل های زیادی برای نحوه درست کردن چای زردچوبه با ریشه زردچوبه و یا زردچوبه در شکل های خشک شده و یا پودرآن وجود دارد.به طور معمول، این دستورالعمل ها شامل جوشاندن سه تا چهار فنجان آب، اضافه کردن یک تا دو قاشق غذا خوری زردچوبه به آن و سپس جوشیدن آن به مدت 10 دقیقه است. علاوه بر این می توانید به راحتی چای زردچوبه کیسه ای را در فروشگاه های مواد غذایی پیدا کنید و سپس آن را با آب جوش دم کنید.
اگر در پی رنگ و لعاب چای خود هستید، دستور العمل های زیادی برای یاری وجود دارد. آزمایش با مواد اولیه مثل فلفل، لیمو یا عسل می تواند راحت تر از همواره باشد. به این صورت از فواید چای زردچوبه که در دسترس قرار می گیرد هم لذت ببرید.
به طور خاص می توانید از طریق دم کردن ریشه زنجبیل و زردچوبه چای آرام بخش تان را رنگ و لعاب بیشتری ببخشید و اثرات ضد التهابی آن را افزایش دهید. چای شیر زردچوبه که به عنوان شیر طلایی هم شناخته می گردد، یک نوشیدنی محبوب دیگر است که از طعم خامه ای، بافت غنی و خواص التیام قوی برخوردار است.
هشدارها
با وجود فواید متعدد چای زردچوبه، بعضی افراد هستند که ممکن است احتیاج به متعادل کردن مصرف این نوشیدنی داشته باشند. به طور خاص، کسانی که به زردچوبه حساسیت دارند باید به طور کلی از آن اجتناب نمایند چون ممکن است علائم آلرژی غذایی مانند خارش و تورم را ایجاد کند.مصرف زیاد چای زردچوبه می تواند به چندین نشانه منفی هم مرتبط باشد. بعضی از عوارض جانبی چای زردچوبه شامل حالت تهوع، اسهال، کاهش فشار خون و خطر خونریزی است. لذت بردن از زردچوبه به عنوان بخشی از رژیم غذایی سالم آسان ترین راه برای جلوگیری از عوارض جانبی است.
پس با این تفاسیر باید روزانه چه اندازه چای زردچوبه بخوریم
در حالی که اندازه دقیق آن می تواند براساس نحوه درست کردن چای شما و یا اندازه محتوای چای کیسه ای متفاوت باشد، یک تا دو فنجان در روز نقطه آغاز خوبی است و می تواند به حداکثر کردن مزایای چای زردچوبه و در عین حال به حداقل رساندن ریسک عوارض جانبی یاری کند.منبع: سایت مجله سلامت
منبع: راسخون