طرز تهیه آش کشک تبریز؛ آش پرخاصیت و لذیذ

به گزارش وبلاگ آریابلاگ، آش کشک تبریز که در آذربایجان شرقی با نام گورودآش شناخته می شود، یک آش خوشمزه و لذیذ است که در این شهر طرفداران زیادی دارد. این آش به دلیل دارا بودن انواع حبوبات و سبزیجات، بسیار مقوی و مغذی است. اگر تا به حال این آش را امتحان نکرده اید، به شما پیشنهاد می کنم یکبار در منزل خود آش کشک تبریز را درست کنید و از طعم لذیذ آن لذت ببرید. پیش از این با انواع سبزی آش دوغ شهرهای مختلف آشنا شدید و در این مطالب از انگیزه قرار است با طرز تهیه آش کشک تبریز آشنا شوید. با ما همراه باشید.

طرز تهیه آش کشک تبریز؛ آش پرخاصیت و لذیذ

آش کشک تبریز

مواد اولیهمقدار
بلغور پخته شده1 پیمانه
برنج نیم دون2 پیمانه
لوبیا قرمز یا لوبیا چیتی پخته شده1 پیمانه
نخود پخته شده1 پیمانه
عدس از قبل خیس شده2 پیمانه
پیاز درشت خرد شده2 عدد
هویج خرد شده3 عدد
کلم برگ سفید خرد شدهنصف یک کلم متوسط
سبزی آش خرد شدهبه مقدار گفته شده
پیاز داغ، نعنا داغ، سیر داغ و کشکبه میزان دلخواه
آب قلمبه مقدار زیاد

نکته

دقت داشته باشید سبزی آش شامل (تره، جعفری، گشنیز، اسفناج) است. برای این مقدار موادی که اشاره شد، 2 کیلو گشنیز و 2 کیلو اسفناج کافی است. بهتر است مقدار تره و جعفری کمتر باشد.

دستور پخت آش کشک تبریز

قبل از شروع کار دقت داشته باشید که باید بلغور گندم و برنج را در یک قابلمه مناسب ریخته، مقداری آب جوش در قابلمه بریزید و بگذارید کمی بپزد. حبوبات خود را هم از شب قبل با آب گرم خیس داده و چند بار آب آن را عوض کنید و سپس با مقداری آب و نمک بپزید.

  • برای شروع کار پیاز را خرد کرده و در روغن سرخ کنید. (دقت داشته باشید که لازم نیست پیاز شما خیلی سرخ شود.)
  • در این مرحله، بلغور، عدس و برنج پخته شده را به پیاز خود اضافه کنید.
  • بگذارید مواد شما کاملا نیم پز شوند. (لازم نیست کامل پخته شوند.)
  • حالا آب قلم خود را اضافه کرده و سپس 4 کاسه آش خوری آب قلم به مواد خود اضافه کنید. (آب قلم به مقدار زیاد، آش شما را خوشمزه تر خواهد کرد.)
  • بعد از اینکه آب قلم جوش خورد، کلم و هویج های که نسبتا درشت خرد کرده اید را به مواد خود اضافه کنید.
  • سپس سبزی ها را که نسبتا درشت خرد کرده بودید را اضافه کنید.
  • حدود 45 دقیقه بگذارید بپزد.
  • حالا باید نخود و لوبیایی را که از شب قبل پخته بودید به ظرف خود اضافه کنید.
  • بعد برنج نیم دون شده خود را درون ظرف بریزد و در ظرف را بگذارید تا حدود نیم ساعت جا بیفتد.

زمان سرو آش کشک، آش خود را با پیاز داغ، نعنا داغ، سیر داغ و کشک فراوان تزیین کرده و نوش جان فرمایید.

نکات مهم

  • برای تهیه این آش خوش طعم و لذیذ پیشنهاد ما به شما این است که برای اینکه حبوبات شما زودتر پخته شود، از آب جوشیده استفاده کنید.
  • می توانید در حین پخت آش کشک، نیمی از کشک را داخل قابلمه ریخته یا پس از آماده شدن آش، کشک را روی آن بریزید.
  • این آش معمولا با رشته درست نمی شود، اما بسیاری از افراد رشته هم به صورت خرد شده به این آش اضافه می کنند.

سخن آخر

آش کشک تبریز از آش های خوش طعم و لذیذ شهر تبریز است که طرفداران بسیاری دارد. این آش به دلیل دارا بودن برنج، حتی به عنوان یک وعده غذایی هم می تواند مصرف شود. امیدوارم این آش خوشمزه را در منزل تهیه کنید و از طعم آن لذت ببرید. شما می توانید نظرات و تجربیاتتان را در تهیه این آش با ما و دیگر مخاطبان انگیزه درمیان بگذارید. همچنین پیشنهاد می کنیم مطلب طرز تهیه آش بادمجان ملایر را نیز از سری مقالات آشپزی انگیزه مطالعه کنید.

منبع: مجله انگیزه

به "طرز تهیه آش کشک تبریز؛ آش پرخاصیت و لذیذ" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آش کشک تبریز؛ آش پرخاصیت و لذیذ"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید