طرز تهیه ته چین مرغ مجلسی بهتر از رستوران

به گزارش وبلاگ آریابلاگ، در آشپزی ایرانی یک لحظه حساس وجود دارد که آشپز ظرفی صاف روی در قابلمه می گذارد و بعد با احتیاط آن را برمی گرداند. این کار یکی از آزمایش های اصلی آشپزی ایرانی است و اگر آشپز محتویات قابلمه را بدون مشکل به ظرف منتقل کند، از آن سربلند بیرون می آید. بله، درباره ته چین صحبت می کنیم. این کیک برنج خوشمزه با آن پوسته طلایی اش تنوع زیادی هم دارد و در منطقه ها مختلف ایران با مواد گوناگونی درست می گردد. مثلاً قبلاً طرز تهیه ته چین اسفناج شمالی را با هم مرور کردیم اما اصل این غذا با مرغ تهیه می گردد. در این مطلب با یادگیری طرز تهیه ته چین مرغ مجلسی در نهایت یک غذای خوشمزه و زیبا خواهید داشت که هم در وعده های خانوادگی و هم در مهمانی ها شما را سربلند خواهد نمود. پس اگر آماده این امتحان هستید و می خواهید ستاره مجلس های مهمانی باشید با این دستور پخت همراه شوید.

طرز تهیه ته چین مرغ مجلسی بهتر از رستوران

مواد لازم برای تهیه ته چین مرغ مجلسی

  • سینه مرغ 2 عدد
  • نمک 1 قاشق غذاخوری
  • زردچوبه نصف قاشق چایخوری
  • جعفری خشک نصف قاشق چایخوری
  • پودر سیر 1/3 قاشق چایخوری
  • پودر پیاز نصف قاشق چایخوری
  • پودر فلفل سیاه 1/4 قاشق چایخوری
  • پودر پاپریکا 1/8 قاشق چایخوری
  • آب جوش 3 قاشق غذاخوری
  • آب لیموترش 1 قاشق غذاخوری
  • چوب دارچین به اندازه لازم
  • روغن زیتون 1 قاشق غذاخوری
  • برنج ایرانی 3 پیمانه
  • زعفران نصف قاشق چایخوری
  • زرده تخم مرغ 4 عدد
  • ماست چکیده 2 پیمانه
  • کره آب شده 3 قاشق غذاخوری
  • گلاب 2 قاشق غذاخوری
  • زرشک به اندازه لازم
  • خلال بادام و پسته به اندازه لازم
  • شکر به اندازه لازم

طرز تهیه ته چین مرغ مجلسی

1. دم کردن زعفران

در اولین مرحله از طرز تهیه ته چین مرغ، زعفران را به آرامی در هاون بسابید و پودر آن را با اضافه کردن آب جوش دم کنید. اگر فرصت مناسب دارید با نگاهی به مطلب زعفران دم نموده یا استفاده از نکات طلایی همین مطلب، زعفران را با یخ دم کنید تا رنگ بهتری به دست بیاورید.

2. آماده سازی مرغ

در یک کاسه کوچک ادویه ها را با هم مخلوط نموده و سپس هر دو طرف سینه مرغ را با آن ها مزه دار کنید. دو طرف سینه مرغ را در تابه سرخ کنید تا کمی طلایی گردد. سپس دو قاشق غذاخوری آب جوش، آب لیموترش و چوب دارچین را اضافه کنید و شعله گاز را روی حرارت کم قرار دهید. تا زمان تمام شدن آب به پختن ادامه دهید. سپس اجازه دهید مرغ کمی سرد گردد و بعد آن را با رنده یا چنگال، ریش ریش کنید. در نهایت کمی زعفران دم کشیده به آن اضافه کنید تا رنگ بگیرد.

3. آماده سازی برنج

با نگاهی به مطلب طرز تهیه برنج آبکش برنج را آماده کنید ولی برای این که ته چین شما شفته نگردد باید برنج را حداکثر 6 دقیقه بپزید تا نیم پخت گردد. برنج را آبکش کنید و اجازه دهید چند دقیقه ای خنک گردد.

4. آماده سازی مایه

در یک کاسه بزرگ ماست، کره آب شده و زرده تخم مرغ را کاملاً با هم مخلوط کنید. بعد به آرامی گلاب و بقیه زعفران دم کشیده را اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوطی یکدست به دست بیاورید.

5. ترکیب مواد

برنج آبکش و خنک شده را به مواد اضافه و به آرامی مخلوط کنید تا تمام مایه ته چین مرغ به خورد برنج برود. دقت کنید زیاد مخلوط را هم نزنید تا برنج شما از شکل نیفتد.

6. آماده سازی نهایی

کف و کناره های ظرف را با کره چرب کنید. نیمی از مخلوط برنج را به طور مساوی در کف ظرف بریزید و با فشار ملایم پشت قاشق یا لیسک، مخلوط را به شکل یکنواخت کف ظرف پخش کنید. حالا مرغ را روی لایه برنج پخش کنید و نیمه به جامانده مخلوط برنج را روی آن قرار دهید و دوباره با پشت قاشق یا لیسک سطح ته چین را یکنواخت کنید.

دهانه ظرف را با فویل بپوشانید و ابتدا 30 دقیقه با دمای 220 درجه و سپس 45 دقیقه دیگر با دمای 180 درجه سانتیگراد آن را بپزید. حتما ته چین خود را در نیمه زمان پخت بچرخانید تا رویه آن یکدست طلایی گردد. برای تهیه ته چین مرغ روی گاز به نکات طلایی همین مطلب نگاه کنید.

7. آماده سازی رویه

در یک تابه کوچک کمی کره آب کنید. زرشک ها را حدود 10 دقیقه خیس و بعد آبکش کنید و به همراه شکر داخل کره آب شده بریزید و 1 دقیقه با شعله ملایم تفت دهید. بعد از آماده شدن ته چین این مخلوط را به همراه خلال پسته و بادام روی غذا بریزید و سرو کنید.

نکات مهم پخت ته چین مرغ

ته چین با بقیه غذاهای ایرانی بسیار فرق دارد و پس از پخته شدن عطر و رنگ فوق العاده ای به خود می گیرد. این موضوع را قبلا در مطلب طرز تهیه ته چین ماست و مرغ زعفرانی هم مرور نموده بودیم. حالا بعد از یادگیری طرز تهیه ته چین مرغ مجلسی بهتر است چند نکته طلایی را هم در نظر داشته باشید تا غذای شما طعم و کیفیت بهتری پیدا کند:

  • سینه مرغی که استفاده می کنید حتماً بدون پوست و استخوان باشد.
  • برای تهیه ته چین مجلسی خوش عطر و طعم حتماً از برنج ایرانی بهره ببرید.
  • اگر فرصت کافی دارید برای به دست آوردن یک زعفران خوش رنگ بهتر است از یخ بهره ببرید. از شب قبل زعفران ساییده شده را به همراه یخ داخل یک ظرف دردار بگذارید و بعد از آب شدن یخ، به آن کمی آب جوش اضافه کنید. این محلول را در یخچال نگهداری کنید.
  • در این دستور پخت فقط از زرده تخم مرغ استفاده شده است. شما می توانید از سفیده های تخم مرغ برای تهیه املت یا مرنگ بهره ببرید.
  • قبلاً در مطلب فواید ماست برای سلامتی با مزایای این محصول لبنی آشنا شده بودیم. ماست مورد استفاده در این دستور هر چه غلظت بیشتری داشته باشد به طعم و مزه بهتر ته چین یاری بیشتری می نماید. یک انتخاب عالی برای ته چین مرغ مجلسی ماست یونانی است.
  • روغن زیتون را می توان با روغن مایع مخصوص پخت و پز جایگزین کرد. اگر ته چین را با روغن زیتون درست می کنید توصیه می کنیم حتماً از انواع بدون بوی آن بهره ببرید.
  • برای تهیه ته چین مرغ روی شعله گاز حتماً شعله را روی کمترین اندازه قرار دهید، از شعله پخش کن بهره ببرید و در قابلمه را با فویل بپوشانید. مدت زمان پخت ته چین روی گاز حداکثر 1 ساعت است.

برترین راه گرم کردن ته چین مرغ چیست

برای گرم کردن به جامانده ته چین می توانید به سادگی از مایکروفر بهره ببرید اما اگر ته چین را روی شعله گاز گرم می کنید با یک دم کنی مرطوب در قابلمه را بپوشانید. بهتر است کف قابلمه نصف قاشق غذاخوری روغن و کمی برنج سفید بریزید و بعد رویه ته چین را روی آن قرار دهید. شعله گاز را روی میانه بگذارید و حداکثر برای مدت 15 دقیقه آن را دوباره بپزید.

ارزش غذایی ته چین مرغ

ته چین مرغ به علت دارا بودن پروتئین و کالری مناسب یک وعده غذای مغذی و در عین حال خوش عطر و طعم به شمار میرود. در جدول زیر ارزش غذایی هر 100 گرم از این غذا را مرور می کنیم:

کالری193 کالری
چربی کل8 گرم
کلسترول103 میلی گرم
سدیم192 میلی گرم
کربوهیدرات18 گرم
فیبر0 گرم
قند4 گرم
پروتئین12 گرم
منبع: کتاب کاله

به "طرز تهیه ته چین مرغ مجلسی بهتر از رستوران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه ته چین مرغ مجلسی بهتر از رستوران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید