طرز تهیه ته چین هویج پلو
به گزارش وبلاگ آریابلاگ، خبرنگارانـ ته چین یکی از غذا های مجلسی و بسیار خوشمزه و محبوب است که هواداران زیادی دارد و معمولا یکی از غذا های اصلی در مهمانی ها و جشن هاست. این غذا به علت داشتن کره، زعفران و گلاب عطر بسیار دلنشینی دارد. بعلاوه هویج پلو یکی از پلو های مخلوط بسیار خوشمزه و محبوب ایرانی است که عطر و طعم فوق العاده ای دارد و وقتی به صورت ته چین پخته می گردد، یک غذای بسیار خوشمزه و مجلسی است. شما می توانید این ته چین خوشمزه را به راحتی در منزل تهیه کنید و از خوردن آن در کنار اعضای خانواده لذت ببرید.
در ادامه این مطلب طرز تهیه ته چین هویج پلو همراه با نکات مهم و فوت و فن های مربوط به پخت این غذای خوشمزه تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه ته چین هویج پلو
برنج: 3 پیمانه
هویج: 300 گرم
سینه مرغ: 300 گرم
شکر: 1 قاشق غذاخوری
زعفران: به میزان دلخواه
پیاز: 1 عدد
زرشک: 3 قاشق غذاخوری
گلاب: 2 قاشق غذاخوری
خلال پوست پرتقال: 5 قاشق غذاخوری
خلال پسته: 1 قاشق غذاخوری
لیموترش: 1 عدد
کره: 25 گرم
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
مواد لازم برای لایه ته چین
تخم مرغ: 1 عدد
لیمو ترش: نصف 1 عدد
زعفران دم نموده غلیظ: به میزان دلخواه
ماست چکیده: 2 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم
نکات مربوط به مواد اولیه
1ـ نکات مربوط به زعفران
همواره سعی کنید از زعفران دم نموده غلیظ بهره ببرید؛ چون هرقدر زعفران را با آب بیش تری دم کنید، کم رنگ تر می گردد و مجبور می شوید برای به دست آوردن رنگ دلخواه تان از زعفران بیشتری بهره ببرید؛ بنابراین نحوه دم کردن زعفران بسیار مهم است. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای 1 قاشق چای خوری زعفران 2 قاشق سوپ خوری آب جوش و 2 تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ باعث می گردد به زعفران شوک وارد گردد و رنگ بیش تری پس بدهد.
زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخ زدایی گردد. پس از هر بار استفاده دوباره زعفران به جای مانده را داخل فریزر قرار دهید. حواستان باشد زعفرانی که استفاده می کنید، تقلبی نباشد. برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است. زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار بدهید. اگر روغن پس نداد؛ یعنی خالص است. زعفران های تقلبی معمولاً براق هستند.
2 ـ نکات مربوط به زرشک
همواره سعی کنید از زرشک تازه بهره ببرید. زرشک نباید زیاد حرارت ببیند؛ چون رنگ آن عوض می گردد. اصلأ لازم نیست زرشک به میزان ای روی حرارت بماند تا پف کند. اگر بیش از حد روی حرارت بماند، رنگ پس می دهد و تیره می گردد. استفاده از شکر ترشی زیاد زرشک را می گیرد و در عین حال به براق تر شدن آن هم یاری می نماید؛ بنابراین درصورت تمایل می توانید هنگام تفت دادن زرشک کمی شکر به آن اضافه کنید.
نکته مهم دیگر در خصوص زرشک نحوه شستن آن است. زرشک با یک بار زیر آب گرفتن تمیز نمی گردد. برای شستن زرشک ابتدا زرشک ها را پاک کنید و در یک صافی یا الک بریزید. الک را روی یک قابلمه یا کاسه قرار دهید و زیر شیر آب بگیرید. بعد از چند دقیقه اگر الک را بلند کنید، می بینید که داخل کاسه پر از شن ریزه شده است. این کار را باید تا جایی ادامه دهید که آب به جای مانده داخل کاسه کاملاً تمیز باشد.
3ـ نکات مربوط به مرغ
یکی از نکات بسیار مهم در تهیه انواع غذا ها انتخاب مواد اولیه سالم و تازه است. وقتی می خواهید مرغ را انتخاب کنید، حتماً جا هایی مانند ران و بال را که اتصال دارند، چک کنید؛ زیرا ماندگی و ناسالم بودن مرغ در این قسمت ها زود تر تعیین می گردد. اگر این قسمت ها بوی نامطبوعی بدهد؛ یعنی مرغ تازه نیست. حواستان باشد مرغ هایی را که خیلی خیس هستند، انتخاب نکنید. رطوبت زیاد مرغ نشان دهنده این است که قبلاً فریز شده است. اگر از مرغ های بسته بندی استفاده می کنید، حتما تاریخ آن را چک کنید و حواستان باشد که خون آبه نداشته باشد.
4ـ نکات مربوط به پیاز
اگر بخواهیم به طور مختصر در خصوص کاربرد انواع پیاز ها شرح بدهیم، باید از پیاز زرد که معروف ترین عضو خانواده پیازهاست، آغاز کنیم. این پیاز برترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایم تری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و می گردد آن را به صورت خام خورد و یا در سالاد ها از آن استفاده کرد.
پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش می توان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوه بر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچ ها هم انتخاب مناسبی است. پیاز های قرمز به میزان کافی عطر و طعم به غذا نمی دهند؛ بنابراین برای پخت و پز معمولاً مورد استفاده قرار نمی گیرند.
پیش به سوی پخت یک ته چین هویج پلوی خوشمزه
1ـ برای آغاز کار ابتدا هویج ها را پوست و سپس به صورت خلالی برش بزنید. کره را داخل ماهی تابه بریزید تا با حرارت کم ذوب گردد؛ سپس هویج های خلالی شده را به آن اضافه کنید و به مدت پنج دقیقه هویج را با کره سرخ کنید و بعد شکر را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید. وقتی شکر آب شد، اندازه قابل توجهی زعفران را همراه با آبلیمو به هویج ها اضافه کنید و خوب هم بزنید.
2ـ خلال پرتقال را سه بار و هر بار به مدت دو دقیقه با آب جوش بجوشانید و سپس آبکش کنید تا تلخی اش گرفته گردد. خلال پرتقال آبکش شده را به هویج های داخل ماهی تابه اضافه کنید و یک دقیقه با هم تفت بدهید؛ سپس خلال پسته را همراه با گلاب به مواد اضافه کنید و دو دقیقه دیگر تفت بدهید و بعد اجاق گاز را خاموش کنید.
3ـ در این مرحله پیاز را پوست و سپس به صورت نگینی خرد کنید. پیاز را همراه با اندازهی روغن داخل ماهی تابه بریزید و اجازه بدهید نرم و طلایی گردد؛ سپس سینه مرغ خرد شده را به آن اضافه کنید. حالا کمی نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران روی مرغ و پیاز بریزید و حدود پنج دقیقه با حرارت کم تفت بدهید. در آخر زرشک شسته شده را به مرغ اضافه کنید و دو دقیقه مواد را با هم تفت بدهید؛ سپس هویج های آماده شده را به ماهی تابه مرغ اضافه کنید و اجاق گاز را خاموش کنید.
4ـ برنج را آبکش کنید و سعی کنید برنج را کمی کال تر و در اصطلاح دانه تر آبکش کنید. داخل یک کاسه تخم مرغ را بشکنید؛ سپس آب لیمو ترش، زعفران، نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید و با چنگال خوب هم بزنید. در آخر ماست چکیده را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا کاملا داخل تخم مرغ حل گردد. حالا دو کفگیر سرخالی از برنج آبکش شده را داخل مایه ته چین بریزید و سه قاش از مایه هویجی را که از قبل آماده نموده اید، به کاسه اضافه کنید و خوب هم بزنید.
5ـ یک قابلمه تفلون یا نچسب را انتخاب کنید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا داغ گردد؛ سپس اندازهی روغن داخل قابلمه بریزید. حالا مایه ته چین را کف قابلمه بریزید و با پشت قاشق کاملا صاف کنید؛ سپس اندازهی از برنج آبکش شده را بریزید و از مایه هویج روی برنج بریزید و این کار را ادامه بدهید تا برنج و مواد هویجی تمام گردد. روی قابلمه دمکنی بگذارید و اجازه بدهید ته چین شما به مدت 40 تا 45 دقیقه با حرارت کم اجاق گاز دم بشکد و آماده سرو گردد. بعد ازا ینکه ته چین پخت، آن را داخل دیس مخصوص سرو برگردانید، نوش جان.
منبع: فرارو