کشف یک گردنبند 1300 ساله نادر متعلق به زنان عالی رتبه قرون وسطایی
به گزارش وبلاگ آریابلاگ، کشف این گردنبند هزار و 300 ساله می تواند به روشن شدن زوایای پنهان دوران پس از حکمرانی رومیان بر بریتانیا در قرن پنجم تا ورود وایکینگ ها در 400 سال بعد یاری کند. کاوشگران بر این باورند که قبر این زن یکی از مهم ترین اکتشافات مربوط به دوران ساکسون ها در قرن هفتم است.
کارشناسان موزه باستان شناسی لندن در نزدیکی شهر نورث همپتون در جنوب شرق انگلستان، یک گردنبند هزار و 300 ساله از جنس طلا و گوهر را کشف کردند.
این گردنبند تاریخی و کمیاب در مقبره یک زن عالی رتبه قرون وسطایی کشف شده و باستان شناسان بر این نظرند که قبر این زن و گنجینه مدفون او می تواند زوایای زندگی در قرن هفتم انگلستان را روشن کند.
لین بلکمور، کارشناس ارشد موزه باستان شناسی لندن، این گردنبند را نشانی از ثروت و ایمان مسیحی صاحب آن می داند. این گردنبند از مهره هایی تشکیل شده که با استفاده از سکه های رومی، طلا، سنگ، شیشه و گوهر ساخته شده اند؛ یک مهره مستطیلی شکل که با طلا و لعل جواهرنشان شده است هم در مرکز این گردنبند واقع شده است.
این گردنبند فقط یکی از مجموعه اشیائی است که در قبر این زن کشف شده است. باستان شناسان علاوه بر این گردنبند، یک صلیب نقره ای و کوزه های سفالی هم کشف نموده اند. کاوشگران بر این نظرند که این زن بین سال های 630 تا 670 پس از میلاد دفن شده است.
پیش تر هم چندین مقبره متعلق به زنان عالی رتبه قرون وسطایی در بریتانیا کشف شده بود. پژوهشگران بر این باورند که کشف مقبره های متعلق به زنان عالی رتبه قرون وسطایی می تواند نشان دهنده قدرت و جایگاه زنان در مذهب نو مسیحیت در انگلستان باشد.
پادشاهی مرسیا که بر منطقه ای که این گردنبند هزار و 300 ساله کشف شده حکمرانی می کرد، در قرن هفتم به مسیحیت گروید. با فراگیرتر شدن مسیحیت در انگلستان، رسم دفن مردگان با اجناس گران قیمت شان از بین رفت.
کشف این گردنبند هزار و 300 ساله می تواند به روشن شدن زوایای پنهان دوران پس از حکمرانی رومیان بر بریتانیا در قرن پنجم تا ورود وایکینگ ها در 400 سال بعد یاری کند. کاوشگران بر این باورند که قبر این زن یکی از مهم ترین اکتشافات مربوط به دوران ساکسون ها در قرن هفتم است.
اشیای مدفون در قبر این زن قرار است پس از سرانجام تحقیقات باستان شناسان در یک موزه محلی به نمایش گذاشته شوند.
منبع: یورونیوز
منبع: فرادید