طرز تهیه تاس کباب
به گزارش وبلاگ آریابلاگ، تاس کباب یک خورشت همراه با گوشت قرمز است که با سبزیجات تازه و ادویه جات معطر مخلوط می شود. تهیه این غذا فوت و فن مخصوص خود را دارد و باید مراحل کار به درستی و دقت انجام داد. در نهایت می توانید یک وعده غذایی خوشمزه که باب میل خودتان و دیگر اعضای خانواده تان است را درست کنید. پس با طرز تهیه تاس کباب خانگی ما را همراهی کنید.
درباره طرز تهیه تاس کباب
تاس کباب غذایی مفید و رضایت بخش در هر زمان از سال است، اما به نوعی در ماه های سرد پاییز و زمستان، مجذوب کننده تر به نظر می رسد. این غذا ترکیبی از ادویه جات گرم کننده با دارچین، زنجبیل، هل، میخک و زیره است که باعث شده است تا تاس کباب دارای چندین رنگ و طعم مختلف باشد. این خورشت ساده گوشت و سبزیجات چیزی غیر از غذای معمولی است. گوشت و سبزیجات، لایه لایه شده و به آرامی پخته می شوند تا به جای مخلوط شدن با یکدیگر، شکل و رنگ خود را حفظ کنند. موادی که در این خورش استفاده می شوند، پیاز، هویج و سیب زمینی هستند که در تمام سال می توان آنها را تهیه کرد. در قدیم تاس کباب وعده غذایی فصل پاییز محسوب می شد.
مواد تشکیل دهنده تاس کباب
ادویه گوشت از ترکیب کاری با پایه زردچوبه، گیاهان معطر و ادویه جات دیگر ساخته می شود. ادویه جات تند و گرم، مواد اولیه اصلی تاس کباب هستند که به دارچین، هل و میخک اضافه می شوند. نام تاس کباب، نامی با قدمت است، زمانی که آن را با آب بسیار کمی در قابلمه های مسی سنگین به نام تاس می پختند. این غذا شبیه به آبگوشت است اما از آبگوشت ظاهری مجذوب کننده تر دارد و مواد آن با هم ترکیب نمی شوند.بعضی از دستورالعمل های تهیه تاس کباب از گوجه فرنگی تازه، آلو خشک یا لیمو عمانی خرد شده نیز استفاده می کنند. هر یک از این مواد اضافی طعم متفاوتی (شیرین، تند یا ترش) به این خورشت می دهند و در صورت تمایل می توانید آنها را امتحان کنید. با این حال، توصیه می کنیم این مواد اضافی را یک به یک و در مقادیر کمی آزمایش کنید تا بر طعم اصلی غذا غلبه نکنند.
چه گوشتی برای تاس کباب مناسب است؟
تاس کباب به طور سنتی با گوشت گاو یا گوسفند تهیه می شود. در بعضی موارد برای اجتناب از استفاده از گوشت قرمز، بعضی از دستور العمل ها مرغ را جایگزین می کنند، اما پس از آن فقط خوراک مرغ است و نباید نام آن را تاس کباب نامید! چیزی که تاس کباب را از دیگر خورشت های گوشتی و دستورهای خورشت ایرانی متمایز می کند، شکل و بافت گوشت موجود در آن است. برای پهن کردن گوشت، تکه های گوشت گاو یا گوسفندی مکعبی را به مقدار های مساوی برش می دهند و سپس از طریق یک گوشت کوب گوشت هارا می کوبند.
دستور پخت تاس کباب
- سرو برای: 4 تا 5 نفر
- زمان آماده سازی: 30 دقیقه
- زمان پخت: 1.5 تا 2 ساعت
مواد تشکیل دهنده تا کباب
- نیم کیلو کباب دنده یا گوشت گاو
- 2 عدد پیاز زرد میانه پوست کنده و خرده شده
- 2 عدد هویج بزرگ پوست کنده و خرد شده
- 3 عدد سیب زمینی سفید میانه پوست کنده و خرد شده
- 1 عدد پیاز زرد کوچک، پوست کنده و نازک خرد شده (در روغن یا کره سرخ شده تا طلایی شود)
- ½ قاشق چایخوری زردچوبه آسیاب شده
- 1 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
- 1 و ½ فنجان آب
- 1 قاشق چایخوری نمک
- ½ قاشق چایخوری فلفل سیاه تازه
- کمی پودر زعفران آسیاب شده (اختیاری)
- ½ قاشق چایخوری مخلوط ادویه گوشت
دستور گام به گام تهیه تاس کباب
- برای پخت تاس کباب در پی یک قابلمه مناسب باشید. سیب زمینی، پیاز و هویج را جداگانه پوست بگیرید و برش بزنید.
- در مرحله بعد، باید تکه های گوشت را آماده کنید. یک تکه گوشت را روی تخته برش بگذارید و با یک چاقوی تیز آن را از وسط نصف کنید و یک طرف آن باید دست نخورده باقی بماند. این کار را با تکه های به جای مانده تکرار کنید. از یک گوشت کوب برای ضربه زدن به گوشت استفاده کنید.
- 3/1 حلقه های پیاز را داخل قابلمه قرار دهید. تمام گوشت کوبیده شده را در یک لایه روی پیازها قرار دهید و پیازهای به جای مانده را بپوشانید. 2/1 قاشق چایخوری فلفل قرمز را روی لایه گوشت بپاشید. سپس سیب زمینی های خرد شده و هویج های تکه شده را روی گوشت بچینید.
- سس را که از ادویه جات و مواد غذایی دیگر آماده شده است را، روی مواد داخل قابلمه بریزید. آن را روی حرارت میانه بجوشانید، سپس حرارت را تا حد مشخصی بین کم و میانه نگه دارید. در قابلمه را قرار دهید و به مدت 1 تا 2 ساعت آن را بپزید تا گوشت بسیار نرم شود. در این مرحله اگر مقدار زیادی سس در قابلمه وجود داشت، بگذارید مواد داخل قابلمه چند دقیقه دیگر بپزید تا مقدار سس کم شود.
- بعد از تهیه تاس کباب می تواند این غذای خوشمزه را با نان های سنگک، لواش یا نان پیتا با سبزی خوردن یا ترشی جات خوشمزه نوش جان کنید.
دستور گام به گام تهیه تاس کباب به روش دیگر
- ابتدا سس را درست کنید. در یک قابلمه یا یک ماهیتابه زردچوبه و رب گوجه فرنگی را به 3/1 پیاز سرخ شده اضافه کنید و به مدت 2 دقیقه روی حرارت ملایمی آن را تفت دهید تا معطر شوند. 1 و ½ فنجان آب، نمک، فلفل سیاه و زعفران آسیاب شده را اگر دلتان خواست به آن اضافه کنید. سس را با حرارت زیاد بپزید. گاز را خاموش کنید، مواد سس به یک کاسه دیگر منتقل کنید و سپس آن را کنار بگذارید.
- روی تخته برش، گوشت گاو را برش دهید. از یک گوشت کوب برای کوبیدن و صاف کردن تکه های گوشت استفاده کنید، ابتدا یک طرف گوشت و سپس طرف دیگرش را با گوشت کوب بکوبید.
- در یک قابلمه بزرگ با درپوش محکم، ⅓ حلقه های پیاز خرد شده را در قسمت پایین قرار دهید.
- گوشت کوبیده را لایه ای کنید تا حلقه های پیاز را بپوشاند و روی آن را با ½ قاشق چایخوری مخلوط ادویه گوشت بپاشید.
- روی گوشت ها را با ½ بقیه پیازهای به جای مانده، برش های سیب زمینی و هویج خلال شده بپوشانید و سپس روی آن را با بقیه برش های پیاز بپوشانید.
- سس آماده شده را روی تمام مواد لایه لایه در قابلمه بریزید. سس را روی حرارت میانهی بجوشانید. حرارت را بین کم و میانه تنظیم کنید. در قابلمه را قرار دهید و آن را به مدت 1.5 تا 2 بگذارید روی گاز بماند تا گوشت به لطافت دلخواهتان برسد و سس آن کم شود. اگر مایعات زیادی در قابلمه به جای مانده است، چند دقیقه دیگر با در بسته پخت را ادامه دهید تا حجم سس کم شود.
- در این دستور غذا می توانید از گوشت گوسفندی نیز به جای گوشت گاو استفاده کنید.
کلام آخر
مراحل تهیه تاس کباب بسیار لذت بخش خواهد بود، به ویژه اگر غذابتان همان چیزی باشد که دوست دارید. این غذا بدون شک همۀ اعضای خانواده را عاشق خود خواهد کرد. بعد از تهیه، تاس کباب را با نان و سبزیجات تاس سرو کنید. اگر هم مهمان دارید از برنج به جای نان استفاده کنید. همچنین، سعی کنید مقداری سماق روی خورشت بپاشید تا طعم مطلوبی پیدا کند.
منبع: اسنپ مارکت