خوردن این خوراکی ها را در سفر به اندونزی فراموش کنید
به گزارش وبلاگ آریابلاگ، در سفر به اندونزی، می توانید غذاهای لذیذی را تجربه کنید. اما همواره و در سفر به هر مقصدی باید نکاتی را در خصوص غذا خوردن رعایت کنید. این نکات هم شامل مسائل بهداشتی و هم مسائل فرهنگی و مذهبی است.
سفر برای بسیاری از افراد، محبوب ترین تجربه است. همواره از سفرهایشان خاطراتی را بازگو می نمایند یا می نویسند و عکس هایی را به دیگران نشان می دهند. افرادی که سفرهای لذت بخشی داشته اند، سعی نموده اند تا قبل از رفتن، در خصوص مقصدشان بیشتر بدانند. در خصوص آب وهوا، جاذبه ها، تاریخ و فرهنگ و...
حتما شما هم موافق هستید که یکی از موضوعات مهم در هر سفری، غذا است. قبل از رفتن به سفر، بهتر است در خصوص بایدها و نبایدهای غذایی مقصد، اطلاعات کافی داشته باشیم. اگر قصد سفر به اندونزی را دارید، با ما همراه باشید تا موضوع غذا، سفرتان را خراب نکند.
در سفر به اندونزی، می توانید غذاهای لذیذی را تجربه کنید. اندونزی مجمع الجزایر پهناوری با بیش از 17,000 جزیره است که صدها قومیت با فرهنگ های گوناگون در آن زندگی می نمایند. به همین علت، تنوع غذایی در اندونزی بسیار زیاد است.
تنوع غذایی باعث می گردد که دلتان بخواهد انواع و اقسام غذاها را امتحان کنید و از چشیدن طعم های متفاوت و نو لذت ببرید. اما مراقب باشید که اشتهای زیادتان، سفر استوایی و شگفت انگیز شما را خراب نکند.
اگر مراقب انتخاب های خود نباشید، ممکن است به بیماری های گوارشی مانند عفونت های باکتریایی مبتلا شوید. اما نگران نباشید، با ما همراه باشید تا چیزهایی را که نباید بخورید، بشناسید.
1. آب لوله کشی
وقتی به اندونزی سفر می کنید، همواره بطری آب همراهتان باشد. از آنجایی که مردم اندونزی عادت ندارند تا برای آشامیدن آب از آب لوله کشی استفاده نمایند، مسئولین مربوطه هم خیلی در پی رعایت استانداردهای مرتبط نیستند. در بسیاری از کشورهای جهان آب لوله کشی به طور مستقیم قابل آشامیدن نیست. از آنجایی که آب آلوده می تواند مسائل زیادی برای سلامتی تان ایجاد کند و انواع بیماری های دستگاه گوارش را در پی داشته باشد، قبل از سفر به هر جا، در خصوص مصرف آب لوله کشی آن منطقه برای آشامیدن، تحقیق کنید.
البته جای نگرانی نیست، آب لوله کشی برای مصارف عمومی دیگر مانند استحمام و پخت و پز، مناسب است. به علاوه اینکه همین آب بعد از جوشیدن، برای شرب هم قابل استفاده است. پس یا از آب هایی که داخل بطری عرضه می شوند برای آشامیدن بهره ببرید یا اینکه اگر می خواهید آب لوله کشی را بنوشید، حتما از قبل آن را بجوشانید.
2. فریتر سرخ شده
در اندونزی نوعی فریتر پخته می گردد که گورنگان نام دارد و در بین مردم اندونزی بسیار محبوب است. گورنگان جزو غذاهای مقرون به صرفه است و شاید شما با پیشنهادی وسوسه انگیز از سوی فروشندگان خیابانی روبرو شوید. این فروشندگان برای ترغیب شما به خرید، هر 10 عدد گورنگان را با قیمت یک دلار می فروشند. اما قبل از اینکه گورنگان ها را سفارش بدهید، حتما به ظرفی که برای سرخ کردن از آن استفاده می گردد، دقت کنید.
بسیاری از فروشندگان خیابانی گورنگان ها را در روغنی سرخ می نمایند که قبلا چندین بار از آن استفاده نموده اند. این روغن ها غلظت زیادی پیدا نموده اند و رنگ بسیار تیره ای دارند. مصرف این گونه غذاها خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را افزایش می دهد. مصرف زیاد روغن های اشباع شده، با بالا بردن سطح کلسترول و چربی خون، می تواند به انسداد عروق منجر گردد.
اما به هر حال این غذا یکی از غذاهای خیابانی رایج در اندونزی است و شما به عنوان گردشگر احتمالا تمایل زیادی دارید که در سفر این غذا را امتحان کنید. اگر می خواهید این غذا را امتحان کنید، جایی را برای خرید انتخاب کنید که در آن برای تهیه غذا، اصول اولیه بهداشت غذا را رعایت می نمایند. روغن مورد استفاده برای سرخ کردن این غذا باید مرتب عوض گردد. اگر نتوانستید جایی را با این شرایط پیدا کنید، می توانید برای یک بار آن را نوش جان کنید.
3. تکه های یخ
اگر دقت کنید، خواهید دید که فروشندگان خیابانی در انتقال تکه های بزرگ یخ از کامیون ها به چرخ خود، مسائل بهداشتی را رعایت نمی نمایند. علاوه بر این، برای حمل یخ ها نیز، معمولا از ماشین های یخچال دار و مناسب برای این کار استفاده نمی گردد. حتی اگر بخواهیم این نکات را در نظر نگیریم، مساله دیگری که مطرح می گردد این است که آیا برای تهیه این یخ ها از آب سالم و بهداشتی استفاده شده است؟!
معمولا تکه های یخی که حفره هایی در وسط خود دارند، مطمئن تر هستند. اما برای حفظ سلامتی خود، سعی کنید از کافه های دائمی یا رستوران ها، نوشیدنی هایی را خریداری کنید که در یخچال خنک شده اند.
4. نودل فوری فنجانی
گاهی اوقات مسافران، چیزی را به علت مقرون به صرفهی برای خرید انتخاب می نمایند؛ مانند نودل فوری ساده که در فنجان عرضه می گردد تا بتوانید در حال حرکت نیز، آن را میل کنید. اما این تجربه ای است که ارزش امتحان کردن ندارد.
بعضی از فروشندگان نودل های فوری را در فنجان هایی از جنس پلاستوفوم می ریزند. پلاستوفوم، ترکیبات سرطان زایی دارد که با حرارت تماشا خطرناک تر هم می شوند. به علاوه، پلاستوفوم در طبیعت تجزیه نمی گردد و به همین علت تهدیدی برای محیط زیست است. با نخوردن این غذا هم به سلامت خودتان یاری می کنید و هم محیط زیست.
5. سس سامبال
خوردن غذا با ادویه زیاد، می تواند برای سلامتی مضر باشد و ممکن است مسائلی وخیم تر از یک سوزش معده ساده برای فرد ایجاد کند. وقتی می خواهید غذا سفارش دهید، نباید فراموش کنید که مردم اندونزی نسبت به گردشگران خارجی، ادویه بیشتری مصرف می نمایند. ممکن است با توجه به ذائقه خودشان، به شما درباره غذا یا سس پر ادویه ای (مانند سامبال) که انتخاب نموده اید هشدار ندهند. شاید یک بار امتحان کردن این غذاها و چاشنی ها برایتان تجربه خوبی باشد اما قطعا خوردن این همه ادویه با ذائقه شما تناسب ندارد. احتمالا شما سس یا غذای خیلی تند را که در اندونزی رایج است نمی پسندید، پس در خصوص غذا یا سسی که انتخاب می کنید، حساسیت بیشتری داشته باشید.
سس سامبال یکی از تندترین سس های جهان است. این سس غیر از اندونزی در کشورهای دیگری مثل سنگاپور و سریلانکا هم رایج است. برای تهیه آن از فلفل قرمز، سیر، پیاز و گوجه فرنگی استفاده می نمایند و مواد دیگری مثل خمیر میگو و آب لیمو هم دارد. در اندونزی تقریبا کنار هر غذایی سس سامبال هم سرو می نمایند.
6. گوشت غیر مطمئن
انتشار گزارش هایی مبنی بر استفاده فروشندگان خیابانی از گوشت سگ و موش صحرایی به جای گوشت گوساله و مرغ، باعث شده است تا گردشگران و مردم محلی به خوردن غذاهای گوشتی، تمایلی نداشته باشند. اگرچه همه فروشندگان خیابانی متقلب نیستند، اما بهتر است یا هرگز از این فروشندگان غذای گوشتی نخرید یا از فرد قابل اطمینانی بخواهید تا شما را هدایت کند.
شاید برایتان خوشایند نباشد اما متأسفانه برای غذاهای معروفی مانند ساتای و باکسو (کوفته های اندونزیایی) هم باید این احتیاط را لحاظ کنید. این دو غذا جزو غذاهای بسیار محبوب و پرطرف دار در اندونزی هستند و بین گردشگران هم طرف دار دارند؛ ولی باید مراقب باشید که از کجا این غذا را تهیه می کنید. همواره اماکن و رستوران های معتبر را برای خوردن این مدل غذاها انتخاب کنید.
ساتای نوعی گوشت کبابی است که به سیخ کشیده می گردد و همراه با سس مخصوصی سرو می گردد. این غذا را با انواع گوشت تهیه می نمایند که شامل گوشت قرمز یا سفید است. گاهی از توفو هم برای تهیه آن استفاده می گردد. این غذا غیر از اندونزی در بسیاری از کشورهای جنوب شرقی آسیا رایج است. البته ممکن است روش تهیه و مواد اولیه آن کمی متفاوت باشد.
باکسو هم غذایی است که با کوفته قلقلی تهیه می گردد. این غذا غیر از کوفته قلقلی مواد اولیه دیگری چون نودل و انواع سبزیجات هم دارد. برای تهیه کوفته قلقلی آن ممکن است از گوشت قرمز یا گوشت مرغ استفاده نمایند. موسیر و سیر دو مورد از مهم ترین طعم دهنده های این غذا است.
7. میوه های آماده و پوست کنده
بسیاری از فروشندگان خیابانی روی چرخهایشان، میوه هایی را می فروشند که برای خوردن آماده شده اند. شاید در نگاه اول، میوه هایی تازه و اشتها برانگیز را ببینید اما نباید فراموش کنید که شاید در آماده کردن این میوه ها، مسائل بهداشتی رعایت نشده باشد. ممکن است چاقویی که برای پوست کندن یا خرد کردن میوه ها از آن استفاده شده، تمیز نباشد. شاید این فروشندگان قبل از دست زدن به میوه های آماده، دستهای خود را نشویند. محتمل است که روی میوه ها مگس و انواع حشرات نشسته باشد که باعث انواع آلودگی های میکروبی گردد. ممکن است برنامه منظمی برای نظافت این چرخ ها وجود نداشته باشد. به طور کلی برای اطمینان نکردن به سلامت بهداشتی این میوه ها، دلایل زیادی وجود دارد. برترین کار، این است که از خوردن آن ها صرف نظر کنید. اگر هوس میوه کردید، خودتان آن را بشویید و خرد کنید.
8. غذاهای خام و مشکوک
در اندونزی به ویژه وقتی به جزیره بالی می روید، رستوران های زیادی وجود دارند که غذاهای خام و ارگانیک عرضه می نمایند. وقتی در بالی هستید، انگیزه شما برای اینکه سالم تر زندگی کنید، زیاد می گردد و خوردن این غذاها، ایده متناسبی با این انگیزه است. اما مراقب باشید، ممکن است با خوردن این غذاهای خام، به عفونت های باکتریایی مبتلا شوید. سعی کنید این غذاها را در رستوران های معتبر امتحان کنید یا حداقل به رستورانی بروید که مراحل شست وشوی سبزیجات را در معرض دید مشتریان انجام می دهند.
پختن غذاها یکی از مراحلی است که باعث از بین رفتن بسیاری از عوامل بیماری زا می گردد. به همین علت است که باید در خوردن غذاهای خام و انواع سالادها بیشتر دقت کنید.
9. غذاهایی با قیمت خیلی مقرون به صرفه
غذاها در اندونزی نسبت به بسیاری از کشورها، قیمت پایین تری دارند و به همین علت قضاوت در خصوص کیفیت غذا با توجه به قیمتش، کار سختی است. شاید فکر کنید غذایی که خیلی مقرون به صرفه در اندونزی عرضه می گردد، قیت معقولی دارد؛ اما این طور نیست و به هر حال هر جای جهان که بروید، مواد غذایی ارزش های مادی متفاوتی دارند. وارونگ ها رستوران های کوچکی هستند که به صورت خانوادگی اداره می شوند. قیمت یک وعده غذای کامل در این رستوران ها، تنها یک دلار است. نکته هشدار دهنده این است که به عنوان مثال در این گونه رستوران ها، غذایی با این قیمت عرضه می گردد که تکه ای بزرگ از گوشت گوساله را دارد و این کاملا غیر منطقی است.
برای اینکه این مقرون به صرفهی غیر منطقی را تشخیص دهید، کافی است قیمت غذاها در رستوران های مختلف را مقایسه کنید. اگر به نظر می رسد که غذایی قیمتی غیرمعقول دارد، بدیهی است که نباید به آن اطمینان کنید.
10. غذاهای ناهمگون با فرهنگ اندونزی
برای اینکه سفری راحت را تجربه کنید ضروری است تا با آداب ورسوم مقصد مسافرت آشنا شوید. حال اگر مقصد شما اندونزی باشد، این موضوع اهمیت بیشتری پیدا می نماید چون بیشتر مردم اندونزی تقید زیادی به رعایت آداب ورسوم خودشان دارند. آن ها در زندگی روزمره خود برای فرهنگ سنتی و عقاید مذهبی شان اهمیت زیادی قائل اند و این مسایل را در رژیم غذایی خود هم رعایت می نمایند.
به عنوان مثال، هندوهای ساکن بالی به مقدس بودن گاوها اعتقاد دارند و به همین علت از گوشت گاو در غذاهایشان استفاده نمی نمایند. آن ها انتظار ندارند که گردشگران هم همین اعتقاد را داشته باشند اما بهتر است هنگام غذا خوردن در کنار مردم محلی به این موضوعات توجه کنید. البته دقت کنید که همراه داشتن و خوردن گوشت گوساله در معابد و اماکن مقدس ممنوع است.
منبع: کجارو / theculturetrip.com