آنالیز 7 دلیل خاموش شدن بخاری گازی و روش تعمیر آن

به گزارش وبلاگ آریابلاگ، اگر در جستجوی دلیل خاموش شدن بخاری گازی منزل خود هستید ابتدا باید ترموکوپل و شمعک آن را آنالیز کنید. توجه داشته باشید که آنالیز و عیب یابی بخاری گازی احتیاج به کمی مهارت و دانش دارد.

آنالیز 7 دلیل خاموش شدن بخاری گازی و روش تعمیر آن

اگر در این زمینه اطلاعات کافی ندارید توصیه می کنیم برای پیشگیری از خطرات احتمالی مانند نشت گاز و خطر انفجار، از یک متخصص برای عیب یابی بخاری گازی خود یاری بگیرید.

اگر احتیاج فوری به آنالیز علت خاموش شدن بخاری گازی و تعمیر آن دارید، در صفحه تعمیر بخاری گازی درخواست خود را ثبت نمایید یا با شماره 1471 تماس بگیرید.

نکات کلیدی

  • برای رفع مشکل ترموکوپل و رفع کردن گرفتگی آن، ترموکوپل را با کاغذ سنباده تمیز کنید.
  • شمعک باید حدود 5 سانتی متر ارتفاع داشته باشد و شعله آن آبی باشد. اگر شمعک سوسو می زند، یا نارنجی و زرد رنگ می سوزد لوله آن باید تمیز گردد.
  • جریان تند هوا هم می تواند علت خاموش شدن بخاری گازی باشد. در این صورت برترین گزینه حذف منبع ورود جریان تند هوا است.

علت خاموش شدن بخاری گازی چیست؟

یکی از سوالات پرتکرار کاربران این است که دلایل خاموش شدن ناگهانی بخاری چیست؟ در پاسخ باید گفت که این دلایل را باید در نقص قطعات داخلی بخاری جستجو کرد و اصلی ترین آن دور بودن ترموکوپل از شعله و مسدود شدن لوله شمعک است. این مسائل را می توان با نزدیک کردن ترموکوپل به شعله و تمیز کردن لوله شمعک به راحتی رفع کرد.

در این قسمت چند نکته در خصوص رفع علت خاموش شدن بخاری گازی بعد از گرم شدن را شرح می دهیم. از آنجا که سیستم بیشتر بخاری های گازی مختلف با یکدیگر یکسان است، راهکارهای ارائه شده در این زمینه تقریبا برای تمامی بخاری های گازی از جمله برند آبسال کاربردی است.

شما می توانید روش های زیر را علاوه بر رفع کردن علت خاموش شدن بخاری گازی آبسال در خصوص سایر برندهای بخاری گازی نیز به کار ببرید.

نصب و تعمیر بخاری و شومینه خود را به کارشناسان خبره وبلاگ آریابلاگ بسپارید.

  • نصب و راه اندازی بخاری
  • راه اندازی شومینه
  • رفع خرابی ترموکوپل
  • رفع بوی گاز

نصب و تعمیر بخاری و شومینه با وبلاگ آریابلاگ

نصب و تعمیر بخاری و شومینه خود را به کارشناسان خبره وبلاگ آریابلاگ بسپارید.

  • نصب و راه اندازی بخاری
  • راه اندازی شومینه
  • رفع خرابی ترموکوپل
  • رفع بوی گاز

نصب و تعمیر بخاری و شومینه با وبلاگ آریابلاگ

1. دور بودن ترموکوپل از شعله

یکی از ویژگی های ایمنی بخاری گازی قطع اتومات جریان گاز است. اگر ترموکوپل جریان گاز را به خاطر فاصله زیاد از شعله از دست بدهدT بخاری به طور اتوماتیک جریان گاز را قطع می نماید.

اگر ترموکوپل بیش از حد از شعله دور باشد، میدان الکترومغناطیسی تشکیل شده در انتهای دیگر ترموکوپل، فنری را آزاد می نماید. این فنر به طور اتوماتیک مسیر عبور گاز به شمعک و مشعل را می بندد. این انسداد مسیر گاز می تواند علت خاموش شدن بخاری گازی آبسال محسوب گردد.

حل این مشکل بسیار آسان است. اگر ترموکوپل بیش از حد از شعله شمعک دور است آن را نزدیک تر کنید. شاید لازم باشد قسمت بدنه بخاری را باز کنید. اگر این کار برایتان سخت است بهتر است بخاری را برای تعمیر به متخصص این کار بسپارید. ممکن است مشکل خرابی ترموکوپل بخاری گازی مطرح باشد که در اینصورت باید تعویض گردد.

2. تجمع دوده در ترموکوپل و کاهش گرما

اگر در عیب یابی علت خاموش شدن بخاری گازی معین گردد که گاز جریان دارد و باز هم بخاری ناگهان خاموش می گردد ممکن است مشکل زنگ زدگی یا تجمع دوده روی ترموکوپل باشد. این اتفاق باعث می گردد ترموکوپل به مقدار کافی به شعله حساس نباشد و بخاری خاموش گردد.

بیشتر بخوانید: آنالیز 5 علت نشت گاز بخاری گازی

ایا خاموش شدن بخاری خطرناک است؟

خاموش شدن ناگهانی بخاری می تواند به انفجار یا مسمومیت منجر گردد. برای آنالیز علت خاموش شدن بخاری گازی بعد از چند دقیقه باید ترموکوپل را چک کنید. می توانید آن را با سنباده ریز یا پارچه تمیز کنید.

محاسبه رایگان هزینه نصب و تعمیر بخاری و شومینه!

3. خرابی فندک جرقه زن بخاری

نقش فندک یا جرقه زن در بخاری، فراوری گرمای کافی برای روشن شدن شعله است. اگر متوجه شدید علت خاموش شدن بخاری گازی شما خرابی فندک آن است ابتدا جریان گاز داخل بخاری را چک کنید.

خرابی جرقه زن فندک بخاری ممکن است به تنظیمات آن مربوط گردد. برای تعمیر خرابی باید دو پیچ حداقل و حدبیشتر فندک را تنظیم و محکم کنید. اگر بعد از آنالیز این موارد هنوز هم با مشکل خاموشی بخاری روبه رو هستید بهتر است با تعمیرکار حرفه ای مشورت کنید.

4. مسدود شدن لوله شمعک

مسدود شدن لوله پیلوت می تواند علت خاموش شدن ناگهانی بخاری گازی شما باشد. اگر جریان گاز کافی در شمعک برای تغذیه مشعل وجود نداشته باشد ترموکوپل دما را حفظ نخواهد نمود. در این صورت برای حل مشکل باید لوله شمعک را تمیز کنید.

وقتی شمعک به درستی کار می نماید شعله های بخاری باید به رنگ آبی باشند. اگر شمعک بخاری سوسو می زند یا شعله ها به رنگ نارنجی یا زرد هستند لوله شمعک احتیاج به تمیز کردن فوری دارد.

برای تمیز کردن ذرات کربن یا تجمع زباله از لوله شمعک می توانید از سوزن بهره ببرید. نکته مهم در زمان تمیز کردن شمعک این است که همواره گاز را قطع کنید. یک جرقه می تواند باعث انفجار، آسیب شدید به اموال، آسیب های جسمی یا حتی مرگ گردد.

(برای مطالعه راهنمای تنظیم شمعک بخاری بدون دودکش آبسال کلیک کنید.)

5. جریان تند هوا

جریان تند هوا هم می تواند روی شعله بخاری تأثیر بگذارد و علت خاموش شدن بخاری گازی آبسال یا سایر برندها باشد. برای نتیجه بهتر اگر می خواهید از خاموش شدن خودبه خود بخاری جلوگیری کنید باید محل مناسبی را برای نصب آن انتخاب نمایید.

رفع نشتی و تعمیر بخاری گازی با تیم وبلاگ آریابلاگ

6. اتصال نادرست دودکش بخاری

یکی از مهم ترین دلایل خاموش شدن ناگهانی بخاری گازی وجود ایراد در اتصالات و لوله دودکش است. اگر به علت تجمع گردوخاک یا اشیاء خارجی در لوله گاز جریان گاز کافی به بخاری نرسد خاموش می گردد.

مسدود شدن دودکش هم می تواند علت خاموش شدن بخاری گازی بعد از چند دقیقه باشد. اگر به وجود نشتی در اتصالات بخاری مشکوک شدید بهتر است برای تعمیر بخاری به متخصص مراجعه کنید.

آشنایی با اجزاء بخاری گازی

انواع بخاری گازی صرف نظر از مدل و نوع آن ها شامل اجزاء و تجهیزات زیر می شوند:

  • بدنه اصلی بخاری
  • محفظه احتراق داخلی
  • مشعل
  • شمعک
  • ترموکوپل
  • فندک
  • شیر کنترل
  • شیشه روی بخاری
  • شلنگ گاز
  • دودکش
  1. بدنه اصلی بخار: بدنه بخاری از جنس فولاد است. برای پوشش بدنه بخاری از رنگ نسوز استفاده می گردد.
  2. محفظه احتراق داخلی: این قسمت جایی است که احتراق در آن انجام می گردد. جنس این قطعه از فولاد ضدزنگ و مقاوم است.
  3. مشعل بخاری: وظیفه اصلی مشعل فراوری شعله است و از فولاد ضدزنگ ساخته می گردد.
  4. شمعک بخاری: شمعک یا پیلوت یکی از بخش های اصلی بخاری است. این قطعه دارای کلاهکی است که به پخش شعله در چند جهت یاری می نماید.
  5. ترموکوپل: ترموکوپل در واقع نوعی سنسور است. وظیفه اصلی این سنسور در بخاری قطع جریان گاز در زمان ضروری است. اگر این قطعه دچار مشکل گردد، می تواند علت خاموش شدن بخاری گازی باشد.
  6. جرقه زن یا فندک: کاربرد اصلی فندک بخاری، روشن کردن شعله است.
  7. شیر کنترل: نقش اصلی شیر کنترل، روشن ماندن شمعک است. بعلاوه این قطعه جریان گاز لازم برای احتراق را کنترل می نماید.
  8. شیشه روی بخاری: شیشه بخاری از جنس سکوریت ساخته می شوند که در مقابل احتراق مقاوم هستند. یکی از وظایف این شیشه ها تشخیص عملکرد درست شعله و تنظیم حرارت بخاری است.
  9. شلنگ گاز بخاری: وجود نشتی در این شلنگ بسیار خطرناک است و باید همواره قبل از راه اندازی بخاری آن را چک کنید.
  10. دودکش: نصب درست و اصولی دودکش بخاری از خطرات ناشی از برگشت دوده به داخل بخاری جلوگیری می نماید.

جمع بندی

بخاری گازی که مدام خاموش می گردد علاوه بر زحمت فراوان، موجب نگرانی می گردد و باید برای عیب یابی آن به سرعت اقدام کرد.

در اغلب موارد تمیز نگه داشتن اجزای بخاری و تعویض قطعات معیوب به حل مشکل یاری خواهد نمود. اما ضروری است برای آنالیز دقیق تر علت خاموش شدن بخاری گازی از یک متخصص یاری بگیرید.

سوالات متداول

علت روشن نشدن بخاری گازی چیست؟

اگر شمعک بخاری شما روشن نمی ماند، ممکن است مشکل از ترموکوپل باشد. گاهی گردوغبار روی ترموکوپل جمع می گردد و سنسور را مسدود می نماید. ترموکوپل را تمیز کنید و شمعک را دوباره روشن کنید. اگر دوباره خاموش شد ممکن است ترموکوپل احتیاج به تعویض داشته باشد.

از کجا بفهمم ترموکوپل بخاری گازی خراب است؟

دکمه بخاری را بین 30 تا 60 ثانیه نگه دارید تا ترموکوپل گرم گردد. دکمه را رها کنید تا ببینید چراغ شمعک خاموش می گردد یا نه. چراغ شمعک بعد از این کار باید روشن بماند. اگر خاموش شد نشانه خرابی ترموکوپل است.

چگونه ترموکوپل بخاری گازی را تمیز کنیم؟

می توان ترموکوپل را به راحتی تمیز کرد. قبل از هر کاری ترموکوپل را از مجموعه بخاری جدا کنید. با استفاده از پارچه یا سنباده، نوک آن را به آرامی تمیز کنید.

منبع: آچاره

به "آنالیز 7 دلیل خاموش شدن بخاری گازی و روش تعمیر آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آنالیز 7 دلیل خاموش شدن بخاری گازی و روش تعمیر آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید