2 طرز تهیه مربای چاقاله خوشمزه گردو با آهک و بدون آهک

به گزارش وبلاگ آریابلاگ، یکی از که هواداران زیادی هم دارد، مربای چاقاله گردو است. این مربا، مربای سنتی شهر جلفا در آذربایجان شرقی هم به شمار میرود. اما می توانید در ماه های خرداد و تیر که پای گردو های کال و نرسیده یا همان چاقاله گردو به بازار با می گردد، این مربای لذیذ را تهیه و در وعده مصرف کنید. البته حتما می دانید که برای درست کردن این مربا باید تلخی گردو را بگیرید و این کار کمی زمان بر خواهد بود. ولی مطمئن باشید که به زحمتش می ارزد. در این مقاله از سرویس در مجله خبرنگاران ، به 2 طرز تهیه مربای چاقاله گردو با استفاده از آهک و بدون آهک و فوت و فن های درست کردن آن می پردازیم.

2 طرز تهیه مربای چاقاله خوشمزه گردو با آهک و بدون آهک

فوت و فن های طرز تهیه مربا چاقاله گردو

نکاتی درباره انتخاب چاقاله گردو

  • چاقاله های گردو را که در طرز تهیه مربا چاقاله گردو استفاده می کنید، باید علاوه بر سالم و بدون لک بودن، تا حدی نرم باشند. برای این که متوجه شوید گردو، مناسب مربا کردن است، یک خلال دندان را در گردوی تازه فرو کنید. اگر خلال راحت و بدون فشار زیاد، داخل گردو فرو رفت، نشان دهنده تازه بودن و مناسب مربا کردن آن است.
  • می توانید مربای گردو را با گردوهای سالم و درسته یا با گردوهای برش خورده و حلقه حلقه شده تهیه کنید. اگر می خواهید گردوها را به صورت درسته به کار ببرید، با یک سوزن ضخیم مثل سوزن لحاف دوزی، گردوها را بعد از پاک کردن سوراخ کنید.
  • حتما در طرز تهیه مربا چاقاله گردو، پوست و لایه سبز روی گردوی نارس را با چاقو یا پوست کن بگیرید. اگر می خواهید رنگ گردو تیره و سیاه نگردد، پوست گردو ها را ضخیم تر بگیرید و داخل مخلوط آب و آبلیمو قرار دهید. اگر مقدار آبلیمو تا حد زیادی بابت تغییر رنگ گردوها خیالتان راحت تر خواهد بود.

نکاتی درباره استفاده از آب آهک در تهیه مربا چاقاله گردو

می توانید در طرز تهیه مربا چاقاله گردو هم از آب آهک بهره ببرید و هم این مربا را بدون آب آهک درست کنید. ولی استفاده از آب آهک برای شیرین کردن گردو است چون آب آهک، راحت تر تلخی چاقاله گردو را می گیرد و در حفظ ظاهر و شکل و شمایل آن هم موثر خواهد بود. بعلاوه در انتها، مربا تردتر می گردد، در حالی که له و وارفته هم نخواهد بود.

حتما در طرز تهیه مربا چاقاله گردو با آب آهک از آهک بهداشتی بهره ببرید.

نکات کلیدی تکمیلی در طرز تهیه مربای گردو تازه

  • در طول مراحل شیرین کردن چاقاله گردو، به آب چاقاله ها، به مقدار 1 قاشق غذاخوری آبلیمو هم اضافه کنید. این کار به تغییر رنگ ندادن چاقاله های گردو یاری خواهد نمود.
  • برای طعم و عطر بهتر می توانید هل، میخک و گلاب را به کار ببرید. اما به خاطر داشته باشید که زمان اضافه کردن گلاب، در انتهای کار و همراه با جوهر لیمو خواهد بود تا عطر خود را از دست ندهد.
  • مقدار شکری را که در طرز تهیه مربای گردوی تازه یا چغاله گردو استفاده می کنید، به ذائقه و طبع شما بستگی دارد. می توانید آن را به دلخواه خود کم یا زیاد کنید.

بیشتر بخوانید: خواص و فواید گردو برای سلامت بدن

طرز تهیه مربا چاقاله گردو (بدون آب آهک)

مواد لازم برای تهیه مربای گردو بدون آب آهک

  • چاقاله گردو: 500 گرم
  • شکر: 1 کیلوگرم
  • دانه هل: 1 قاشق غذاخوری
  • جوهر لیمو: 1/4 قاشق غذاخوری
  • میخک: 2 عدد

مراحل طرز تهیه مربای گردو

چگونه مربای گردو تازه درست کنیم؟ در روش درست کردن مربای گردو، چاقاله ها را بشویید تا تلخی آن ها گرفته گردد. سپس در یک قابلمه، شکر، هل و میخک را همراه با چاقاله ها در آب بریزید و روی حرارت بگذارید تا بجوشند. وقتی چاقاله ها پختند و مایه مربا قوام پیدا کرد، جوهر لیمو را اضافه و 10 دقیقه بعد، حرارت را خاموش کنید. مربای گردوی شما آماده است و می توانید آن را سرو یا در یخچال نگهداری کنید.

مرحله اول: چاقاله های گردو را پوست بگیرید و آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه مربا چاقاله گردو، پوست چاقاله ها را با چاقو یا پوست کن بگیرید و آن ها را بشورید. با سوزن، روی آن ها چند سوراخ ایجاد کنید. در یک قابلمه مقداری آب بریزید و بجوشانید. سپس چاقاله ها را به آن اضافه کنید. 5 دقیقه صبر کنید تا چاقاله ها در آب، بجوشند. سپس آن ها را آبکش کنید و آب را دور بریزید. دوباره همین کار را تکرار کنید. حدود 10 تا 12 بار باید این کار را تکرار کنید. تا وقتی که چاقاله ها تلخی نداشته باشند.

مرحله دوم: چاقاله ها را در آب سرد بریزید و آبکش کنید

بعد از این که چاقاله ها شیرین و نرم شدند، می توانید آن ها را به صورت حلقه ای یا به چهار قسمت برش بزنید. در غیر این صورت، به همان شکل درسته، آن ها را داخل یک ظرف آب سرد بریزید و یک ساعت صبر کنید. بعد از 1 ساعت آب چغاله گردو را دور بریزید. دوباره همین کار را تکرار کنید. هر یک ساعت یک بار، آب را عوض کنید. 6 تا 7 مرتبه این کار را تکرار کنید.

مرحله سوم: شکر، هل و میخک را همراه با چاقاله ها در آب بریزید

یک قابلمه روی حرارت قرار دهید و در آن مقداری آب بریزید. در حد 1 تا 2 لیوان آب کافی است. سپس شکر را اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید تا دانه های شکر به خوبی حل شوند. سپس دانه های هل و میخک و چاقاله های شیرین شده را اضافه کنید. در قابلمه را نیمه باز بگذارید و حرارت را روی حالت ملایم تنظیم کنید تا کاملا نرم شوند.

مرحله چهارم: جوهر لیمو را به مربا اضافه کنید

بعد از این که آب غلیظ شد و مایه مربا قوام پیدا کرد، جوهر لیمو را اضافه کنید. 3 دقیقه بعد حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید مربا از دما بیفتد و خنک گردد. سپس مرباهای سرد شده را در بطری های شیشه ای بریزید و درب آن را محکم ببندید.

بیشتر بخوانید: علت شکرک و کپک زدن مربا و راهکار های آسان جلوگیری و برطرف آن

طرز تهیه مربا چاقاله گردو با آهک

مواد لازم برای تهیه مربا گردو تازه با آهک

  • چاقاله گردو: 25 عدد
  • شکر: 500 گرم
  • آب: 1 لیوان دسته دار فرانسوی
  • آبلیمو: 1 قاشق غذاخوری
  • آهک: 250 گرم
  • آب: 5 لیتر

طرز تهیه مربا چاقاله گردو ارمنستان

مربا گردو ارمنستان یکی از سوغاتی های محبوب این کشور است ولی در هر کجای جهان که باشید می توانید آن را در خانه تهیه کنید. اما چگونه مربای گردو درست کنیم؟ برای تهیه مربای گردوی تازه، باید گردوها را 20 روز در آب نگه دارید و هر روز آب آنها را عوض کنید. سپس آن ها را در آب آهک بریزید تا تلخی شان گرفته و شکلشان حفظ گردد. برای مشاهده آموزش مربای چاقاله گردو با آهک، مراحل زیر را دنبال کنید.

مرحله اول: چاقاله های گردو را آماده کنید

برای طرز تهیه مربای گردو ارمنستان در ابتدا، پوست سبز روی چاقاله های گردو را بگیرید و بلافاصله در یک ظرف پر از آب بیندازید تا تغییر رنگ ندهد. آب چاقاله ها را هر روز عوض کنید تا کپک نزند و بو نگیرد. این کار را به مدت 20 روز انجام دهید.

مرحله دوم: آب آهک را درست کنید

بعد از گذشت 20 روز، در یک قابلمه آهک را به همراه 5 لیتر آب حل کنید. آب و آهک را به خوبی به هم بزنید تا اگر گلوله شد، باز گردد. سپس قابلمه حاوی آب آهک را یک شب تا صبح کنار بگذارید. فردای آن روز آب روی قابلمه را جدا کنید و به قسمت ته نشین شده کاری نداشته باشید. آهک رسوب نموده در کف ظرف را دور بریزید.

مرحله سوم: چاقاله ها را در آب آهک بریزید

در این مرحله از طرز تهیه مربا چاقاله گردو، گردو هایی را که هر روز آب شان را عوض نموده اید، در آب آهک بریزید. 5 ساعت صبر کنید و سپس چاقاله ها را آبکش کنید. چاقاله ها را به خوبی بشویید تا آهک روی آن ها نماند. چغاله های گردو را با سوزن سوراخ کنید.

مرحله چهارم: چاقاله های گردو را بجوشانید و آبکش کنید

داخل یک قابلمه به مقدار مناسب آب بریزید و روی حرارت قرار دهید. اجازه دهید آب جوش بیاید و گردوها را 5 دقیقه در آب در حال جوشیدن بریزید. بعد آن ها را آبکش کنید و رویشان آب سرد بریزید. دوباره همین کار را تکرار کنید و چاقاله ها را 5 دقیقه بجوشانید و آب آن را دور بریزید. 4 بار این کار را انجام دهید. دفعه پنجم، چاقاله ها را به مدت 40 دقیقه در آب بجوشانید تا نرم شوند و بعد آن را آبکش کنید.

مرحله پنجم: مربای چاقاله گردو را بپزید و سرو کنید

شکر و آب را در قابلمه بریزید و اجازه دهید بجوشد و دانه های شکر حل گردد. گردوهایی را که در مرحله قبل پختید و نرم شد، در شربت مربا بریزید. میخک را اضافه کنید. بعد از این که مربا غلیظ شد و قوام پیدا کرد، آبلیمو را اضافه کنید. 3 دقیقه بعد شعله گاز را خاموش کنید. در این مرحله، مربا چاقاله گردو شما آماده است. بعد از سرد شدن مربا، آن را در بطری شیشه ای تمیز، خشک و درب دار بریزید.

طرز تهیه مربا گردو تبریز چگونه است؟

تبریزی ها مربای چاقاله گردو را به هر دو روشی که در بالا آورده شد، درست می نمایند. شما هم می توانید با موادی که در دسترس دارید، به راحتی مربای چغاله گردو را به روش تبریزی ها تهیه کنید.

خواص مربای چاقاله گردو چیست؟

از خواص و فواید مربا چاقاله گردو یا مربا گردو نرسیده می توان به این موارد اشاره نمود :

*درمان عفونت لثه ، دندان و آفت دهانی

*برطرف خشکی دهان

*خاصیت ضد سرطانی

*جلوگیری از پوکی استخوان

*کاهش کلسترول خون

*کم خونی

*چسبندگی روده ها

*پیشگیری و درمان نفخ معده و زخم معده

منبع: افق کوروش

به "2 طرز تهیه مربای چاقاله خوشمزه گردو با آهک و بدون آهک" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "2 طرز تهیه مربای چاقاله خوشمزه گردو با آهک و بدون آهک"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید