️کاوشگر چینی شواهدی از اقیانوس باستانی روی مریخ یافت

به گزارش وبلاگ آریابلاگ، سازمان فضایی ملی چین (CNSA) داده های جدیدی از مدارگرد مریخی تیان ون یک و کاوشگر ژورونگ منتشر نموده که نشان می دهد در دوران باستان اقیانوسی از آب در سیاره وجود داشته است.

️کاوشگر چینی شواهدی از اقیانوس باستانی روی مریخ یافت

به نقل از اسپیس، تیان ون یک همراه لندر و کاوشگر ژورونگ در جولای 2020 میلادی به فضا پرتاب شد و در فوریه 2021 میلادی به مدار مریخ رسید. اکنون حدود 800 روز از فعالیت این مدارگرد مریخی می گذرد. کاوشگر و لندر سه ماه بعد از فوریه 2021 میلادی روی سطح سیاره فرود آمدند. از آن موقع تا به امروز ژورونگ 1921 متر روی مریخ طی نموده است.

طبق گزارش شبکه دولتی CGTN چین، مدارگرد و کاوشگر مریخی 1480 گیگابایت داده خام به زمین ارسال نموده اند که بعضی از آن ها فرضیه ای مبنی برآنکه اقیانوسی باستانی در منطقه Utopia Planitia (منطقه ای وسیع در مریخ) را تایید می نماید.

محققان با تحلیل اطلاعات متوجه شدند مواد معدنی دارای آب در قشر سخت سطح سیاره (یک لایه معدنی سخت که روی خاک واقع شده است و به طور معمول به علت تبخیر آب روی سطح به وجود می آید) وجود دارد.

آن ها معتقدند چنین یافته ای نشان می دهد در بازه زمانی خاصی از چند میلیارد سال گذشته، در منطقه مذکور از مریخ انبوهی از آب مایع وجود داشته است. بعلاوه محققان به این نتیجه رسیدند که خاک مریخ دارای پارامتر هایی است که نشان از قدرت بالا و سایش اندک است که نشان می دهد علت فرسایش خاک باد، آب یا هر دو بوده است.

تیان ون یک و ژورونگ همچنان به کاوش مریخ و جستجو برای شواهد مربوط به آب ادامه می دهند.

وبلاگ آریابلاگ فضای مجازی دریچه فناوری

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

به "️کاوشگر چینی شواهدی از اقیانوس باستانی روی مریخ یافت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "️کاوشگر چینی شواهدی از اقیانوس باستانی روی مریخ یافت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید