طرز تهیه قطاب یزدی خوشمزه
به گزارش وبلاگ آریابلاگ، به هر گوشه از کشورمان که سفر کنیم با غذاها و شیرینی های منحصربفردی روبرو می شویم که هر کدام طعم خاص خود را دارد. یکی از این شهرها یزد است و یکی از این شیرینی های منحصر بفرد قطاب است که هواداران خاص خودش را دارد.
طرز تهیه قطاب خانگی یزدی
مواد لازم:
زرده تخم مرغ 1 عدد
بیکینگ پودر 1/2 قاشق چایخوری
روغن مایع 3 قاشق غذاخوری
شیر یا ماست 1/2 پیمانه
آرد به میزان لازم
دستور تهیه قطاب
برای تهیه قطاب ابتدا زرده را بزنید تا از حالت لختگی خارج گردد. شیر یا ماست به دمای محیط رسیده، روغن مایع و بیکینگ پودر را اضافه کنید و مواد را با یکدیگر به خوبی مخلوط نمایید. در نهایت آرد را در حدی که خمیر نرم و لطیفی حاصل گردد به مواد اضافه کنید. سپس خمیر را به مدت دو ساعت در یخچال استراحت دهید. در این فاصله مواد میانی قطاب را تهیه نمایید. خمیر را پس از استراحت ما بین دو کیسه فریزری به یاری وردنه باز کنید و قالب بزنید. میزان یک قاشق چایخوری از موا میانی را وسط خمیر قرار دهید و خمیر را بپیچید یا گرد کنید.
در نهایت قطاب را درون روغن داغ به طوری که روغن روی قطاب را بگیرد سرخ کنید. روغن اضافی قطاب را با قرار دادن روی دستمال کاغذی بگیرید و پس از خنک شدن در پودر قند بغلتانید و با پودر پسته تزیین کنید. در صورت تمایل می توانید برای ایجاد عطر و طعم بهتر از مخلوط پودر قند، پودر بادام و هل برای غلتاندن قطاب ها بهره ببرید.
مواد لازم جهت تهیه مواد میانی قطاب خانگی یزدی
بادام پرک 100 گرم
پودر قند 100 گرم
پودر پسته 40 گرم
هل سائیده شده 1 قاشق چایخوری
عسل 2 قاشق غذاخوری
گلاب 2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه مواد میانی قطاب
بادام پرک را به همراه پودر قند آسیاب کنید. سپس از الک ریز رد کنید.
مخلوط بادام و پودر قند الک شده را به همراه پودر پسته، هل سائیده شده، عسل و گلاب در ظرف نسبتا گودی ترکیب کنید تا مایه یکدستی حاصل گردد.
در صورت تمایل می توانید از پودر گردو و دارچین نیز بسته به ذائقه خود در تهیه مواد میانی قطاب استفاده نمایید.
نکاتی برای بهتر شدن قطاب ها
در تهیه قطاب، ابتدا آرد را چند بار الک نموده، بعد به مواد خمیر اضافه کنید. می توانید به جای ماست از همان میزان شیر بهره ببرید. برای طرز تهیه مواد میانی قطاب می توانید به جای پودر بادام از پودر پسته بهره ببرید و پودر گردو را با شکر و دارچین، هل و گلاب را با هم مخلوط نموده و به عنوان مواد میانی قطاب از آن ها بهره ببرید.
روغن لازم برای سرخ کردن قطاب را باید با حرارت ملایم کاملا داغ کرد و اگر روغن تغییر رنگ داد باید روغن را تعویض کنید لذا، توصیه می گردد از قابلمه کوچک برای سرخ کردن قطاب استفاده نمایید. آرد را به آرامی به خمیر اضافه کنید. توجه داشته باشید که خمیر را بیش از حد سنگین نکنید چرا که باعث خشکی و پف نکردن قطاب خواهد شد. در مقابل اگر آرد کمتر از حد معمول اضافه گردد پف قطاب بیش از حد می گردد.
بعلاوه خمیر را به میزان کم باز کنید چرا که اگر خمیر در مجاورت هوا قرار گیرد پف لازم را نخواهد کرد. در هنگام پیچاندن خمیر قطاب توجه داشته باشید که هیج جای خمیر نباید باز بماند. می توانید قطاب ها را به جای سرخ کردن روغن در درون فر بگذارید به این صورت که باید خمیر را بسیار نازک پهن کنید و پس از پیچیدن کف سینی را چرب نموده، قطاب ها را رمال کنید و به مدت 20 دقیقه در فر قرار دهید. سپس در پودر قند بغلتانید. برای تزیین قطاب از پودر پسته بهره ببرید. استفاده بیش از حد از گلاب در ساختار مواد میانی قطاب باعث ترک خوردن قطاب می گردد.
منبع: گردشبان