افتتاح فاز نخست شهر دستکند سامن با حضور وزیر میراث فرهنگی
به گزارش وبلاگ آریابلاگ، ایسنا/ براساس آخرین خبر و گزارش های بدست آمده، افتتاح فاز نخست شهر دستکند سامن با حضور وزیر میراث فرهنگی صورت می پذیرد.
ابراهیم جلیلی، رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ملایر با بیان اینکه به دعوت نماینده مردم ملایر پنجشنبه هشتم دی این شهرستان میزبان سید عزت الله ضرغامی، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است، اضافه نمود: ملاقات با فعالان حوزه مبل منبت، هنرمندان صنایع دستی، برگزاری شورای اداری و همایش هنرمندان صنایع دستی شهرستان ملایر با حضور وزیر میراث فرهنگی و نمایندگان مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی از دیگر برنامه های این سفر است
لازم به ذکر است؛ در همین رابطه معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان در 13 مرداد سال جاری گفت: تا به امروز افزون بر دو میلیارد تومان برای کاوش، بازسازی، حفاظت، آزادسازی ملک و اقدامات باستان شناسی مجموعه هزینه شده و برای تکمیل مجموعه و ادامه کاوش ها نیازمند اعتبار هستیم.
علی خاکسار به کشف مجموعه دستکند سامن در سال 84 اشاره و اظهار کرد: مطالعات باستان شناسی و کاوش های این مجموعه از سال 86 شروع شد و تا سال 94 شش فصل از این دستکند کاوش شده است.
مدیر پایگاه ملی دستکندهای استان همدان اضافه نمود: اشیا و اسکلت های انسانی کشف شده از این مجموعه نیز به اداره میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری ملایر منتقل شده تا پس از تکمیل و افتتاح مجموعه در سایت موزه دستکند سامن در معرض دید گردشگران قرار گیرد.
وی از تکمیل نورپردازی فاز نخست مجموعه اطلاع داد و توضیح داد: ورودی مجموعه دستکند سامن یک ساختمان 170 متری است که سه سال پیش از شرکت مخابرات خریداری و به عنوان محل استقرار کارکنان و نگهبانان مجموعه، بازسازی و بازسازی شد.
خاکسار با بیان اینکه خروجی مجموعه نیز که به ملک یکی از شهروندان شهر سامن ختم میشد، در اختیار ما نهاده شد، اضافه نمود: نصب دوربین های مدار بسته، بازسازی، مطالعات باستان شناسی و خریداری و آزادسازی املاک بخش های دیگر که دستکند در زیر آنها واقع شده، در حال اجرا است و طی سالهای آینده به صورت مستمر انجام می گردد.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان در بخش دیگری از سخنانش در خصوص قدمت شهر دستکند سامن اظهار کرد: اشیای کشف شده از این مجموعه نشان می دهد هسته اولیه سکونتگاه متعلق به دوره اشکانیان است اما در دوره ساسانی نیز از این مجموعه استفاده شد.
منبع: همگردی