همه دلیل های ریزش مو در بچه ها
به گزارش وبلاگ آریابلاگ، دلیل ریزش مو در بچه ها می تواند بسیار ساده و بدون خطر و یا بسیار جدی و خطرناک باشد.
ریزش مو در بزرگسالان با افزایش سن تا حدودی طبیعی به نظر می رسد. اما ریزش موی بچه ها می تواند هشداری برای یک بیماری یا اختلال جدی باشد. در این نوشتار از وبلاگ آریابلاگ همه علت های ریزش مو در بچه ها به همراه نشانه ها و روش درمان را خواهید شناخت. برای دریافت مشاوره رایگان علت و درمان ریزش مو کلیک کنید.
علت ریزش موی بچه ها
ریزش موی بچه ها احتمالا به یکی از دلایل زیر رخ می دهد:
تلوژن افلوویوم بچه ها
تلوژن یکی از مراحل طبیعی چرخه رشد مو است. در این مرحله موهای قدیمی می ریزد تا موهای تازه رشد پیدا کند. گاهی این مرحله دچار اختلال شده و تعداد مویی که باید ریخته گردد، از حد طبیعی بیشتر می گردد؛ و یا گاهی مرحله تلوژن طولانی تر شده و چرخه به مرحله بعد یعنی رشد مجدد موها منتقل نمی گردد. در این شرایط در بچه ها مبتلا به تلوژم افلوویوم گاهی به جای 100 عدد مو در روز، نزدیک به 300 تار مو می ریزد. این شرایط معمولا در اثر عمل جراحی، تب بالا، تجربه موقعیت پرتنش و یا جراحت خیلی شدید در اعضای بدن رخ می دهد.
- علائم تلوژن آفلوویوم بچه ها: کم پشت شدن مو به خصوص در ناحیه های تقسیم بندی موها نشانه این اختلال است.
- روش تشخیص تلوژن آفلوویوم بچه ها: یک متخصص پوست و مو به راحتی این بیماری را به وسیله آنالیز سلامت پوست سر و موها تشخیص می دهد.
- روش درمان تلوژن آفلوویوم بچه ها: روش های درمانی مختلفی برای این بیماری وجود دارد که بسته به علت اصلی آن فرق دارد. مثلا اگر کودک به علت کمبود مواد غذایی در بدن دچار این اختلال شده باشد، مکمل های غذایی به وسیله پزشک تجویز می گردد. بعلاوه گاهی استرس عامل ایجاد این بیماری است، که باید آن را کنترل کرد.
قارچ پوست سر یا تینه آ کاپیتیس
این نوع عفونت پوست سر معمولا به علت استفاده مشترک بچه ها از وسایل شخصی مانند شانه و کلاه بروز پیدا می نماید. این شرایط به عنوان کرم حلقه ای پوست سر نیز شناخته می گردد، اگرچه ناشی از قارچ است.
- علائم قارچ پوست سر بچه ها: در این بیماری لکه های کچلی بر روی پوست سر دیده می شوند. بعلاوه پوست کودک ممکن است قرمز، پوسته پوسته و یا تیره رنگ گردد. تب و غدد متورم از دیگر علائم احتمالی این بیماری است.
- روش تشخیص قارچ پوستی تینه آ گاپیتیس: متخصص پوست می تواند با معاینه پوست سر فرزند شما، تینه آ کاپیتیس را تشخیص دهد. معمولا پزشک یک قطعه کوچک از پوست آلوده را برداشته و برای تأیید تشخیص خود آن را به آزمایشگاه می فرستد.
- روش درمان قارچ پوستی تینه آ کاپیتیس: این بیماری معمولا با استفاده از یک داروی ضد قارچ که حدود هشت هفته به صورت خوراکی مصرف می گردد، بهبود پیدا می نماید.
آلوپسی آره آتای بچه ها
آلوپسی آره آتا از هر 1000 کودک یک نفر را مبتلا می نماید. در این بیماری سیستم ایمنی بدن به فولیکول های مو حمله نموده و آن را از بین می برد.
- علائم آلوپسی آره آتای بچه ها: این بیماری از لکه های کچلی آغاز شده و ممکن است بعدا همه موهای سر کودک را از بین ببرد. گاهی کچلی به موهای بدن کودک نیز می رسد.
- روش تشحیص آلوپسی آره آتای بچه ها: دکتر متخصص برای تشخیص این بیماری پوست سر کودک را معاینه نموده و چند تار مو را زیر میکروسکوپ آنالیز می نماید.
- روش درمان آلوپسی آره آتای بچه ها: درمان قطعی برای این بیماری وجود ندارد. اما روش هایی برای رشد مجدد موهای ریخته شده توصیه می گردد.
بیماری تریکوتیلومانیا یا اختلال کندن موی وسواسی
در این بیماری کودک خود موهای خود را کنده و یا می شکند. علت اصلی این اختلال مسائل عصبی و رفتاری و استرس وسواس گونه است. گاهی کودک موهای کنده شده را می خورد و به این ترتیب توده ای از مو در معده اش جمع می گردد.
- علائم بیماری تریکوتیلومانیا در بچه ها: شکسته شدن بی علت موها و بروز لکه های کچلی در پوست سر نشانه این بیماری است.
- روش تشخیص بیماری تریکوتیلومانیا در بچه ها: متخصص پوست و مو با آنالیز پوست سر و همه نشانه های سلامت جسمی، توصیه می نماید به روان پزشک کودک مراجعه کنید.
- روش درمان بیماری تریکوتیلومانیا در بچه ها: بیماری تریکوتیلومانیا به وسیله مراجعه به روان پزشک و درمان اختلالات رفتاری کودک رفع می گردد. ضمناً با متوقف شدن کندن موها به وسیله کودک، آن ها دوباره رشد پیدا می نمایند.
دیگر دلایل ریزش موی بچه ها
سایر دلایل ریزش مو بچه ها عبارت اند از:
- کمبود مواد غذایی در بدن کودک: گاهی ریزش موی بچه ها یک علت ساده دارد و آن تغذیه نادرست است. کمبود آهن، روی، نیاسین، بیوتین و پروتئین هر یک می تواند علت ریزش موی بچه ها باشد. البته گاهی زیاد بودن منبع ویتامین A در بدن عامل ریزش موی بچه ها است.
- کم کاری تیروئید: این عارضه با افزایش وزن، یبوست، خستگی و ریزش مو همراه است.
منبع: zimalab.co
منبع: پیام دلتا