زمان طلایی صبحانه برای پیشگیری از دیابت چه ساعتی است؟
به گزارش وبلاگ آریابلاگ، خوردن صبحانه قبل از ساعت 8صبح از ابتلا به دیابت نوع 2 پیشگیری می کند.
نتایج تحقیقات تازه در اسپانیا نشان می دهد که افراد سحرخیز ممکن است با بیدار شدن زود هنگام از ابتلا به دیابت نوع 2 نیز پیشگیری کنند.
محققان موسسه سلامت جهانی بارسلون گزارش کردند که خوردن صبحانه بعد از ساعت 9 صبح خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را تا 59 درصد در مقایسه با دیگرانی که قبل از ساعت 8صبح صبحانه میل می کنند، افزایش می دهد.
این یافته ها که از تجزیه و تحلیل بیش از 100هزار شرکت کننده در یک گروه مطالعاتی فرانسوی به دست آمده است، نشان می دهد که ما واقعا می توانیم خطر ابتلا به دیابت را نه تنها با تغییر آنچه می خوریم، بلکه با هنگام خوردن تغییر دهیم.
در حال حاضر، دیابت نوع 2 با تعدادی از عوامل خطر قابل اصلاح از جمله رژیم غذایی ناسالم، عدم فعالیت بدنی و سیگار کشیدن مرتبط است.
آنا پالومار-کروس، محقق موسسه ISGlobal و اولین نویسنده این مطالعه، در بیانیه رسانه ای اظهار کرد: ما می دانیم که زمان خوردن غذا، نقش کلیدی در تنظیم ریتم شبانه روزی و کنترل گلوکز و چربی دارد، اما مطالعات کمی رابطه بین زمان غذا خوردن یا ناشتا بودن و دیابت نوع 2 را بررسی کرده اند.
به طور خاص، این گروه تحقیقاتی با دانشمندان موسسه INSERM فرانسه برای بررسی ارتباط بین دفعات وعده های غذایی و زمان بندی و بروز دیابت نوع 2 در بین 103هزار و 312 بزرگسال (79 درصد زن) از گروه فرانسوی NutriNet-Santé همکاری کردند.
شرکت کنندگان سوابق غذایی آنلاینی را تکمیل کردند که شامل آنچه خوردند و نوشیدند در یک دوره 24 ساعته در سه روز غیر متوالی بود همچنین زمان آن وعده های غذایی را نیز شامل می شد.
محققان میانگین سوابق غذایی را برای دو سال اول پیگیری ارزیابی، سپس سلامت هر فرد را در سال های بعد (میانگین هفت سال) ارزیابی کردند.
در مجموع 963 مورد تازه دیابت نوع 2 طی این طرح تشخیص داده شد. خطر ابتلا به دیابت نوع 2 در بین افرادی که به طور منظم صبحانه بعد از ساعت 9 صبح می خورند به طور قابل توجهی بیشتر بود.
پالومار-کروس توضیح داد: از نظر بیولوژیکی، این منطقی است، زیرا مشخص است که نخوردن صبحانه بر کنترل گلوکز و چربی همچنین سطح انسولین تاثیر می گذارد. این با دو متابررسی مطابقت دارد که به این نتیجه رسیده اند که نخوردن صبحانه خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را افزایش می دهد.
در مورد سایر وعده های غذایی چطور؟
محققان همچنین خاطرنشان کردند که خوردن شام دیرهنگام (بعد از ساعت 10 شب) به نظر می رسد خطر دیابت را افزایش می دهد. از سوی دیگر، خوردن مکرر (تقریبا پنج بار در روز) با بروز کمتر بیماری ارتباط دارد. برعکس، غذا خوردن بعد از مدتی طولانی تن ها زمانی مفید بود که این رژیم شامل صبحانه زودهنگام (قبل از ساعت هشت صبح) و شام زودهنگام باشد.
مانولیس کوگویناس، محقق موسسه ISGlobal و یکی از نویسندگان این مطالعه، نتیجه گیری کرد: نتایج ما نشان می دهد که اولین وعده غذایی قبل از ساعت 8صبح و آخرین وعده غذایی قبل از ساعت 7بعد از ظهر ممکن است به کاهش بروز دیابت نوع 2 کمک کند.
پیش از این نیز، همان گروه موسسه ISGlobal شواهد قانع کننده ای در مورد ارتباط بین شام زودهنگام و خطر کمتر سرطان سینه یا پروستات ارائه کرده است.
در نتیجه، نویسندگان مطالعه بر این باورند که این نتایج استفاده از تغذیه منظم (یعنی ارتباط بین رژیم غذایی، ریتم شبانه روزی و سلامتی) را به عنوان راهی برای پیشگیری از دیابت نوع 2 و سایر بیماری های مزمن تثبیت می کند.
نتایج این تحقیق در نشریه بین المللی اپیدمیولوژی (Epidemiology) منتشر شده است.
منبع: ایسنا
منبع: فرارو